Memphis Depay juicht na 128 seconden voor Corinthians maar baalt ook

06 okt. 2024, 09:43
06 okt. 2024, 10:11
Memphis Depay bekroont zijn basisdebuut voor Corinthians met een assist.
© IMAGO/Mee Met Oranje - Memphis Depay bekroont zijn basisdebuut voor Corinthians met een assist.

Memphis Depay heeft een belangrijke rol vervuld voor Corinthians. De aanvaller startte zaterdag tegen Internacional de Porto Alegre voor het eerst in de basis en bedankte trainer Ramón Díaz voor het vertrouwen met een assist na slechts 128 seconden. Depay en consorten konden niet voorkomen dat het duel in 2-2 eindigde.

Depay viel vorige maand tweemaal in bij Corinthians na zijn spraakmakende transfer naar Brazilië. Hij deed 23 minuten mee in de 3-0 zege op Atlético Clube Goianiense en daarna 30 minuten in de 3-1 nederlaag bij Sao Paulo. De Oranjespeler zakte mede door een gebrek aan wedstrijdritme door de ondergrens en een compilatie van zijn verrichtingen ging viraal op sociale media. Ook René van der Gijp had zijn mening klaar over Depay.

Memphis Depay is belangrijk voor Corinthians met een assist

Depay startte zaterdagavond lokale tijd voor het eerst in de basis en dat sorteerde effect. De Oranjespeler kreeg de bal van een tegenstander in de voeten gespeeld en stuurde Yuri Alberto richting het vijandelijke doel. Na een laag schot in de linkerhoek verscheen na 2 minuten en 8 seconden reeds de 1-0 op het scorebord.

Depay en Alberto vierden het doelpunt op opvallende wijze: de Braziliaan bedankte zijn Nederlandse ploeggenoot door te doen alsof hij diens veters strikte. Het was voor Depay zijn tweede assist van het seizoen, nadat hij op 25 september al een doelpunt voorbereidde in de wedstrijd tegen Fortaleza (3-0) in de Copa Sudamericana.

Depay werd vijf minuten voor tijd, bij een stand van 2-1, naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag hij hoe Internacional in de extra tijd toch nog een punt over de streep trok: 2-2. Met 29 punten uit evenveel duels staat Corinthians achttiende en daarmee onder de rode streep in de Série A. De verschillen in de tweede helft van de ranglijst zijn echter relatief klein en er staan nog negen speeldagen op het programma in de Braziliaanse competitie.

Koeman zal maandag ongetwijfeld vragen krijgen over de verrichtingen van Depay in Brazilië. De aanvaller werd sinds het EK niet meer geselecteerd voor Oranje omdat hij na zijn vertrek bij Atlético Madrid zonder club zat. De vraag is nu of de bondscoach het niveau van de Braziliaanse competitie voldoende acht voor een eventuele uitnodiging in de toekomst. Voor Steven Bergwijn lijkt het boek onder Koeman in ieder geval gesloten na zijn transfer naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië.