Memphis Depay gooit zweetband naar fan: 'Hoop niet dat hij hem verkoopt'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
19 okt. 2024, 11:46
19 okt. 2024, 11:49
Memphis Depay viert zijn eerste treffer voor Corinthians.
© IMAGO - Memphis Depay viert zijn eerste treffer voor Corinthians.

Memphis Depay heeft zijn eerste doelpunt voor Corinthians achter zijn naam staan. De Nederlandse aanvaller vond het net in de wedstrijd tegen Athlético Paranaense in de Braziliaanse Série A met een fraaie vrije trap van ongeveer 25 meter. Zijn treffer bracht Corinthians op een 3-2 voorsprong, en uiteindelijk won de ploeg overtuigend met 5-2.

De vreugde van Depay na zijn doelpunt was groot. Het was zijn eerste goal voor Corinthians sinds zijn debuut meer dan een maand geleden, en hij vierde het op zijn kenmerkende manier, met zijn vingers in zijn oren. Daarna poetste hij het clublogo op zijn shirt met zijn zweetband, voordat hij deze naar een supporter gooide.

"Ik maakte het clublogo schoon met mijn zweetband. Alles wat daarna gebeurde, had ik niet gepland. Het voelde alsof de fans deze energie verdienden", vertelde de Oranjespeler na afloop. "Ik gaf hen mijn zweetband. Ik hoop dat de persoon die hem heeft gevangen er blij mee is. Zolang hij hem maar niet verkoopt op internet."

Lees ook: Verstappen slaat terug en verovert pole position voor sprintrace in Austin

Hoewel hij al twee assists op zijn naam had staan, was dit zijn eerste doelpunt voor Corinthians, en dat werd groots gevierd door de fans en Depay zelf. "Samen met de fans juichen is iets waar ik van droomde," vertelde de spits. Hij gelooft dat dit een startpunt is van iets moois bij zijn nieuwe club. Zijn doelpunt was een beslissend moment in de wedstrijd, die eindigde in een belangrijke overwinning voor Corinthians.

Lees ook: Driessen en Verweij wijzen ideale bondscoach voor Oranje aan

Door de overwinning klom Corinthians naar de zestiende plaats in de competitie, een positie die voldoende is voor handhaving. Met nog acht wedstrijden te spelen in de Braziliaanse Série A, hoopt Depay zijn vorm door te zetten en zijn team verder te helpen. De Braziliaanse club staat echter ook voor een grote uitdaging, want zondag wacht de halve finale van de beker tegen Flamengo. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor Flamengo.

Lees ook: Griekspoor is halve finalist in Stockholm na stunt tegen nummer 8 van de wereld

Depay maakte sinds het EK in Duitsland geen deel meer uit van de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller had in september immers nog geen club gevonden na zijn vertrek bij Atlético Madrid en deze maand had hij te weinig wedstrijdritme opgedaan bij Corinthians om in aanmerking te komen. Koeman sluit vooralsnog niet de deur voor de op één na meest trefzekere speler in Oranje ooit, ook al speelt hij buiten Europa.

Lees meer over:

Nederland Memphis Depay