Meer slecht nieuws voor Koeman: volgende Oranjespeler mist interlandperiode

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 okt. 2024, 10:50
01 okt. 2024, 11:09
Ronald Koeman, Joey Veerman, PSV, Oranje, Nations League
© IMAGO / Mee Met Oranje - Joey Veerman haakt geblesseerd af voor Oranje

Joey Veerman staat naar verwachting minimaal één maand aan de kant, zo maakt PSV bekend. De middenvelder van het Nederlands elftal raakte in het uitduel met Willem II (0-2) geblesseerd aan zijn lies. Hij mist daardoor de komende interlandperiode. Eerder haakte ook verdediger Jan Paul van Hecke af voor de wedstrijden in de Nations League.

Veerman greep zaterdag in de tweede helft naar zijn lies en moest noodgedwongen gewisseld worden door trainer Peter Bosz. Na afloop kwam mede-international Jerdy Schouten met een geruststellende update over zijn ploeggenoot, maar de blessure blijkt ernstiger dan verwacht. Hoelang de middenvelder precies uit roulatie zal zijn, is nog niet duidelijk. Naar verwachting is Veerman in ieder geval één maand niet inzetbaar.

Joey Veerman mist interlandperiode door blessure

Het wegvallen van Veerman is slecht nieuws voor Ronald Koeman. De bondscoach presenteert vrijdag zijn selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije (11 oktober) en Duitsland (14 oktober). Maandagavond werd ook al bekend dat Van Hecke voorlopig aan de kant staat met een liesblessure. De verdediger van Brighton & Hove Albion maakte op 10 september in de Nations League tegen Duitsland (2-2) zijn debuut in het Nederlands elftal.

Lees ook: 'Egoïstische' Vollering krijgt kritiek na WK: 'Ze heeft zichzelf onmogelijk gemaakt'

Veerman mist door zijn blessure de Champions League-duels met Sporting Portugal (dinsdagavond) en Paris Saint-Germain (22 oktober). Bovendien is hij niet beschikbaar in de competitiewedstrijden tegen Sparta Rotterdam, AZ en PEC Zwolle. Over een maand staat de topper tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA op het programma. Dat duel zal een race tegen de klok worden voor Veerman. Op 11 november treffen de Eindhovenaren Girona in het miljardenbal. De middenvelder was zijn seizoen goed begonnen bij de regerend landskampioen. Tot dusver scoorde hij één keer en gaf hij vijf assists in negen officiële wedstrijden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Oranje kan volgende week een flinke stap zetten richting de kwartfinales van de Nations League, die in maart 2025 op het programma staan. Nederland staat tweede in Groep 3 in Divisie A met vier punten uit twee wedstrijden. De nummer één en twee gaan door naar de laatste acht. De laatste twee groepsduels van het Nederlands elftal staan in november op het programma.