Media komen met verontrustend nieuws over Johnny Rep (72) in Spanje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 okt. 2024, 22:51
08 okt. 2024, 06:16
Johan Neeskens en Johnny Rep na een interland van het Nederlands elftal
© IMAGO - Johan Neeskens en Johnny Rep na een interland van het Nederlands elftal

Johnny Rep kampt met forse gezondheidsklachten. De oud-speler van Oranje ligt op een intensive care in een ziekenhuis in Spanje, het land waar hij al jarenlang woont. De 72-jarige Rep is recent getroffen door een hartinfarct en moet een pacemaker krijgen.

Volgens zijn biograaf Mark van den Heuvel steggelen de familie van Rep en de zorgverzekering daarover. “De verzekering wil hem naar Nederland halen, omdat een pacemaker in Spanje 25.000 euro kost en in Nederland 10.000 euro. Maar volgens de familie van Johnny is hij veel te zwak voor het vervoer”, zo vertelt hij aan nu.nl. Volgens De Telegraaf heeft Rep diverse liesoperaties achter de rug en kan hij kan moeilijk lopen.

Artikel gaat verder onder video

Schokkend nieuws over Johnny Rep (72)

“Johnny heeft mij beloofd dat hij het gaat overleven. Volgens iedereen om hem heen gaat hij het ook redden. Zijn kinderen zijn bij hem.” Rep zal geschrokken zijn van het nieuws van het overlijden van zijn voormalig Ajax- en Oranje-ploeggenoot Johan Neeskens. Rep en Neeskens speelden allebei in de WK-finales van 1974 en 1978.

“Dan moet er op zeer korte termijn een inzamelingsactie gehouden worden voor Johnny”, reageerde Johan Derksen maandagavond bij Vandaag Inside. “Er zitten een aantal ploeggenoten van hem in Spanje, zoals Arie Haan en Ruud Krol, die bezig zijn om dat geld bij elkaar te halen”, vulde journalist Valentijn Driessen aan. Nog niet zo lang geleden besloot Rep al om alle trofeeën, voetbalshirts en andere relikwieën uit zijn carrière bij opbod te verkopen.

Lees ook: Koeman diep geraakt door plotselinge overlijden Neeskens: 'Hij was mijn grote idool'

Rep liet eerder om gezondheidsredenen al verstek gaan bij de reünie van de Oranje 1974-selectie in Frankfurt. De pacemaker moet ervoor zorgen dat het hart in het juiste ritme blijft kloppen. Rep werd bekend in zijn tijd bij Ajax in de jaren zeventig, toen hij bijdroeg aan de dominante Europese campagnes. Ook in het Nederlands elftal maakte hij furore met zijn snelheid en cruciale doelpunten tijdens eindtoernooien.