De Ligt noemt verrassende naam als beste verdediger waarmee hij samenspeelde

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 okt. 2024, 14:02
Matthijs de Ligt, Nederlands elftal
© IMAGO - Matthijs de Ligt, Nederlands elftal

Matthijs de Ligt vindt Daley Blind de beste verdediger met wie hij tot dusver ooi een centraal duo heeft gevormd. De verdediger van Manchester United vormde in seizoen 2018/19 regelmatig met de oud-international van het Nederlands elftal het hart van de defensie bij Ajax. De Ligt heeft daar goede herinneringen aan.

In gesprek met Sky Sports wordt De Ligt gevraagd welke verdediger, met wie hij tot dusver samenspeelde, hij het beste vond. "Ik heb met zo veel geweldige verdedigers gespeeld. Virgil van Dijk, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Dayot Upamecano, Kim Min-Jae…" Toch steekt er één naam bovenuit bij de 47-voudig international van Oranje. "Als ik er één moet noemen waarmee ik het beste partnerschap had, waarmee ik het beste samenwerkte, is dat Daley Blind."

Artikel gaat verder onder video

Matthijs de Ligt vindt Daley Blind de beste verdediger

De Ligt: "Ik had een hele goede connectie met hem en we vulden elkaar erg goed aan. We wisten precies waar we elkaar moesten helpen. Dat is nog steeds het partnerschap waarin ik de beste connectie had." Bij Ajax speelde het duo slechts één seizoen samen. Daarin werden de Amsterdammers landskampioen, wonnen ze de beker en wist de ploeg ook de halve finale van de Champions League te bereiken. Daarin werd in de slotfase verloren van Tottenham Hotspur (2-3).

Lees ook: Mulder bewierookt Oranjespeler: 'Seedorf en Davids hadden niet zijn grandeur'

Blind zette in augustus een punt achter zijn interlandcarrière. De mandekker van Girona was elf jaar actief voor Oranje en speelde 108 interlands. Hij nam zijn besluit in overleg met zijn familie en bondscoach Ronald Koeman. Blind speelde op het WK van 2014 in Brazilië, waar hij in de groepsfase tegen Spanje twee assists gaf (1-5 winst). De verdediger kwam ook uit op het Europees kampioenschap van 2021 en het WK in Qatar (2022). In elf jaar scoorde hij driemaal in Oranje en gaf hij vijftien assists. In Spanje speelde hij dit seizoen tot dusver acht wedstrijden. Momenteel is hij geblesseerd.

Lees ook: Driessen neemt het op voor Koeman en wijst met beschuldigende vinger naar UEFA