Wieffer baalt van keuze bij Feyenoord: 'Is mijn eigen fout geweest'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 okt. 2024, 14:04
08 okt. 2024, 14:07
Mats Wieffer, international van het Nederlands elftal
© IMAGO - Mats Wieffer, international van het Nederlands elftal

Mats Wieffer heeft er spijt van dat hij vorig seizoen alles op alles heeft gezet om de bekerfinale te kunnen spelen met Feyenoord. De middenvelder van het Nederlands elftal kampte destijds met een bovenbeenblessure. Hij raakte uiteindelijk niet op tijd fit en miste door een terugslag de eindstrijd tegen NEC (1-0 winst) én het EK in Duitsland met het Oranje.

Wieffer liep in de aanloop naar de bekerfinale een bovenbeenblessure op. Hij probeerde de wedstrijd in De Kuip te halen, maar dat lukte niet. Achteraf had de middenvelder, die Feyenoord afgelopen zomer verruilde voor Brighton & Hove Albion, het slimmer moeten aanpakken. "Uiteindelijk is het mijn eigen fout geweest dat ik die wedstrijd wilde spelen, die bekerfinale. Op dat moment wil je gewoon je wedstrijd spelen", vertelt de negenvoudig international voor de camera van ESPN.

Is Mats Wieffer terug bij het Nederlands elftal?

"Ik heb een beetje risico genomen. Ik had het EK wel in het hoofd, maar ik dacht: dat gaat wel goed. Ik had het ook wel overlegd met de medische staf, zij dachten op dat moment ook niet dat het zó erg zou kunnen worden. Maar dat is uiteindelijk wel gebeurd, ja. Uiteindelijk heb ik er wel spijt van. Want ik heb de bekerfinale en nog veel meer gemist. Soms moet je toch slimmer zijn, misschien", bekent Wieffer.

Lees ook: Koeman kijkt naar speler met 0 interlands: 'Hij scoort uit alle standen'

Tijdens de eerste EK-duels van het Nederland zat Wieffer balend voor de televisie. Zonder blessure leek hij namelijk al een zekerheidje in de selectie van Ronald Koeman. Zeker door het ontbreken van de eveneens geblesseerde Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. De middenvelder van Brighton miste de vorige interlandperiode in september ook al door een blessure en hij behoorde ook niet tot de voorselectie voor de komende duels van Oranje. Door enkele afmeldingen werd Wieffer alsnog opgeroepen door de bondscoach. Vrijdag speelt Nederland tegen Hongarije en maandag wacht Duitsland.

Lees ook: Tafel van Rondo in shock: Theo Janssen om bizarre reden jaar lang geschorst