Lachende Paredes doet schokkende onthulling over trap richting Oranje-bank op WK

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 sep. 2024, 16:04
23 sep. 2024, 16:15
Leandro Paredes, Nederland - Argentinië, Oranje, Louis van Gaal, WK 2022, Virgil van Dijk, Nathan Aké
© IMAGO - Virgil van Dijk duwt Leandro Paredes na zijn schot richting de bank

Leandro Paredes heeft in een Argentijnse talkshow teruggeblikt op de kwartfinale van het WK van 2022 in Qatar. De middenvelder viel vooral op door de bal hard richting de dug-out van Oranje te schieten. In de verhitte wedstrijd speelden Argentinië en Nederland gelijk: 2-2. Na strafschoppen wonnen de Argentijnen alsnog.

Via een doelpunt van Nahuel Molina kwamen de Argentijnen op 12 september 2022 op voorsprong in de WK-kwartfinale. Lionel Messi verdubbelde diep in de tweede helft de marge vanaf elf meter: 0-2. Invaller Wout Weghorst maakte het vlak voor tijd weer spannend met een knappe kopbal (1-2). In de 88e minuut haalde invaller Paredes Nathan Aké onderuit, waarna hij de bal richting de dug-out van Oranje schoot. Hij raakte alleen een stoeltje, maar de Oranjespelers kwamen verhaal halen en Virgil van Dijk duwde de middenvelder naar de grond.

Leandro Paredes doet een boekje open over verhit WK-duel

"Ja, dat schot naar de bank van Nederland was zeker bewust. Nu die wedstrijd al even geleden is, kan ik dat wel beamen", lachte Paredes onlangs in een Argentijnse talkshow. "Ik deed het vanwege alle opmerkingen van de spelers en de technische staf van Nederland. De bal lag er en ik besloot uit te halen, maar ik raakte uiteindelijk niemand."

Lees ook: Ian Maatsen en zijn vriendin verwachten samen hun eerste kindje

Paredes, die een gele kaart kreeg voor zijn actie, was in het programma van de Argentijnse Susana Gimenez te gast met zijn landgenoot Rodrigo De Paul, die hij verving tegen Oranje. Samen spraken ze andere over het wereldkampioenschap. Het duo won de kwartfinale na strafschoppen, na missers van Van Dijk en Steven Berghuis. Paredes was zelf wel trefzeker. De kwartfinale leverde met negentien gele kaarten en een rode kaart (Denzel Dumfries) een negatief WK-record op. Argentinië won het toernooi door in de finale na strafschoppen met Frankrijk af te rekenen.