Kritiek op Oranje-uitblinker: 'Koeman is toch niet achterlijk?'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 sep. 2024, 11:18
12 sep. 2024, 12:15
Ryan Gravenberch blonk uit tegen Duitsland en gaf één assist
© IMAGO - Ryan Gravenberch blonk uit tegen Duitsland en gaf één assist

Bram van Polen vindt de opmars van Ryan Gravenberch bij het Nederlands elftal 'bizar'. De international speelde tijdens het EK in Duitsland geen minuut, maar blonk in de eerste twee duels van de Nations League uit. Sjoerd Mossou vraagt zich daarom af wat de middenvelder van Liverpool de afgelopen jaren heeft uitgespookt.

Twee dagen na het gelijkspel tegen Duitsland (2-2) krijgt Gravenberch nog steeds de nodige complimenten voor zijn optreden. Met een fraaie pass in de eerste helft ging hij zelfs viraal. "Met die pass kunnen we de hele uitzending vullen", complimenteerde Mossou bij de talkshow Voetbalpraat op ESPN. "Hij was natuurlijk geweldig en je kunt zeggen dat iedereen het verkeerd heeft gezien, dus ook zijn trainers. Je kunt ook zeggen: wat heeft hij de afgelopen twee jaar nu eigenlijk zitten doen", vervolgde de journalist.

Artikel gaat verder onder video

Ryan Gravenberch krijgt kritiek na goede wedstrijden in Oranje

"Als je zo goed bent en je kunt dit laten zien na drie wedstrijden in de competitie door een soort frisse start. Dan is het eigenlijk ook wel jammer dat we dat in de jaren hiervoor zo weinig gezien hebben. Dat we dat eigenlijk hebben moeten missen", aldus Mossou. "Die trainers zullen toch niet allemaal gek zijn geweest? Ronald Koeman heeft hem meegenomen naar het EK. Hij was er iedere dag bij, Joey Veerman lag eruit met die wissel. Er waren echt wel opties om hem te laten spelen, maar hij liet hem geen minuut spelen. Koeman is toch niet helemaal achterlijk."

Lees ook: Derksen vindt dat Koeman één Oranjespeler niet meer hoeft te selecteren

Vervolgens haakte Van Polen in en hij noemde het verschil 'bizar'. "Op het EK hadden we gewoon een probleem met middenvelders, echt een groot probleem: de een na de ander viel weg. Hoe kan het dan dat je geen minuut maakt en nu over twee wedstrijden bijna de beste man van het veld bent? Hoe kan dat nou?", vroeg hij zich af. De voormalig profvoetballer denkt dat het heeft te maken met Arne Slot, de nieuwe trainer van Liverpool. "Arne heeft mij nooit getraind. Hij heeft mij wel eens tips gegeven en hij zette je altijd aan het denken. Ik heb een paar jaar met hem gespeeld en daar was hij al een soort van trainer. Hij was altijd bezig met: hoe kan ik mensen raken. Dat zat hem in hele kleine dingetjes altijd."