Kraay junior brandt Oranjespeler af: 'Dit is eigenlijk gewoon heel erg slecht…

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 sep. 2024, 11:48
09 sep. 2024, 12:28
Hans Kraay junior tijdens een uitzending van ESPN
© ESPN - Hans Kraay junior tijdens een uitzending van ESPN

Hans Kraay junior was na afloop van de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) hard voor Matthijs de Ligt. De verdediger ging in de slotfase in de fout bij de 3-2. In de nabeschouwing van ESPN haalt de analist daarom flink uit.

“Hebben we nog tijd voor iets kritisch?”, zei Kraay junior nadat hij eerst erg positief was over Oranje. Bij de aansluitingstreffer van Bosnië en Herzegovina (de 3-2) gaf De Ligt teveel ruimte aan Edin Dzeko, waardoor de spits simpel kon scoren. "Hij is hem hélemaal kwijt! Hij staat met zijn rug naar de bal, echt alles was hij kwijt… Hij had het vandaag niet. Dit is eigenlijk gewoon heel erg slecht…", aldus de analist.

Artikel gaat verder onder video

Matthijs de Ligt krijgt kritiek na duel van Oranje

Kraay junior: "We kunnen wel allemaal zeggen dat het heel frivool en leuk was, maar hoe is het mogelijk dat je tegen zo’n ongelofelijk matig ploegje alles kwijt bent na de 3-2. We zijn tien minuten álles kwijt geweest na die goal… Ik had de indruk dat het eerder 3-3 ging worden dan 5-2." Jan Joost van Gangelen kwam dan ook tot de conclusie dat De Ligt zich geen goede dienst heeft bewezen voor het vervolg van zijn carrière bij Oranje. De analist was het daarmee eens. "Stefan de Vrij is een betere, ondanks dat hij een jaar of zes ouder is, de beste centrale verdediger. Punt", besloot Kraay junior.

Lees ook: Media halen uit naar Koeman: 'We zullen nooit weten of hij een punt had'

Mikos Gouka gaf De Ligt in het Algemeen Dagblad een 5 voor zijn optreden tegen Bosnië en Herzegovina. "De verdediger kende niet eens een zware avond, maar zag opeens toch tweemaal een Bosnische treffer op het scorebord verschijnen. De eerste van Ermedin Demirovic kon nog worden toegeschreven aan een vreemde loopactie van Simons die aangever Denis Huseinbasic opeens vrij liet, maar bij de 3-2 van Edin Dzeko werd de speler van Manchester United in zijn rug geklopt door de sluwe spits. De Ligt schatte die situatie simpelweg niet goed in."