Koeman wordt weinig wijzer, ‘onaantastbare’ Oranjespeler wordt gewisseld

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 okt. 2024, 19:50
06 okt. 2024, 19:51
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Het Nederlands elftal speelt deze maand in de Nations League tegen Hongarije en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag de definitieve selectie van Oranje voor de duels op 11 en 14 oktober bekend. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen. In dit eerdere artikel kun je teruglezen wat elf andere Oranjespelers zaterdag in competitieverband deden.

Aston Villa en Manchester United deden niet aan klantenbinding in de Premier League: 0-0. Koeman zal ook niet veel wijzer zijn geworden van het duel in Birmingham. Manager Erik ten Hag liet Matthijs de Ligt namelijk alleen de tweede helft meedoen, als vervanger van Harry Maguire, en Joshua Zirkzee viel na ruim een uur spelen in voor Rasmus Hojlund. Bij de thuisploeg mocht Ian Maatsen alleen de laatste vijf minuten opdraven.

Artikel gaat verder onder video

Niet opgeroepen Wout Weghorst schiet Ajax te hulp

Het duel tussen Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur eindigde in 3-2. Bij de thuisploeg stond Bart Verbruggen negentig minuten onder de lat en deed Mats Wieffer het laatste kwartier mee. Micky van de Ven stond bij de bezoekers eveneens van begin tot eind op het veld. Feyenoord en Quinten Timber wonnen nipt van FC Twente (2-1), terwijl Jorrel Hato en Brian Brobbey met Ajax te sterk waren voor FC Groningen (3-1). Invaller Wout Weghorst, die niet tot de Oranje-selectie behoort, had in de extra tijd met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel in de overwinning van de Amsterdammers.

Lees ook: Engelse media loven 'Nederlands' Liverpool na nieuw hoogtepunt

Teun Koopmeiners stond zondag op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport met de tekst: 'Koopmeiners is Thiago Motta's onaantastbare'. Toch werd de middenvelder van Juventus in de rust van het thuisduel met Bologna (1-1) vervangen door Nicolo Fagioli, ogenschijnlijk wegens enkele fysieke klachten. Het is nog onduidelijk wat er precies scheelt en of de komende interlands in gevaar komen voor Koopmeiners. Tijjani Reijnders sluit om 20.45 uur met AC Milan de zevende speeldag in de Serie A af met een uitduel met Fiorentina.

Lees ook: Jong Oranje laat 4 grote namen thuis voor EK van 2025

Lutsharel Geertruida en Xavi Simons hadden met RB Leipzig aan één doelpunt voldoende om 1. FC Heidenheim te verslaan: 0-1. De verdediger deed alleen de laatste twintig minuten mee, als vervanger van David Raum, terwijl Simons vijf kwartier op het veld stond.