Koeman weigert één vraag te beantwoorden: ‘Dan krijg ik het land over mij heen’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 sep. 2024, 07:09
08 sep. 2024, 17:49
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© NOS - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman heeft zaterdagavond na Nederland - Bosnië & Herzegovina (5-2) in de Nations League geweigerd om zich uit te laten over de naderende transfer van Memphis Depay. De aanvaller zit nog altijd zonder club na zijn transfervrije vertrek bij Atlético Madrid, maar zet zijn loopbaan vrijwel zeker voort in Brazilië bij Corinthians.

“Hij lijkt te gaan tekenen. Heeft hij jou gevraagd wat je daarvan vindt?”, vroeg verslaggever Jeroen Stekelenburg van de NOS na afloop van de wedstrijd aan Koeman. De bondscoach erkende ‘contact gehad te hebben’ met Depay. “Wat vind je daarvan?”, vroeg Stekelenburg. De bondscoach wilde daar echter geen antwoord op geven. “Ik zal mijn vingers nu even niet weer branden, want anders krijg ik het hele land weer over mij heen.”

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman weigert vraag over Memphis Depay te beantwoorden

Stekelenburg merkte op dat Koeman ‘voorzichtig is’. “Dat past niet bij me”, reageerde de coach. “Maar misschien moet ik af en toe iets voorzichtiger zijn, als ik zie wat er geroepen wordt door Jan en allemaal op het moment dat ik iets zeg over Steven Bergwijn… Dan denk ik ook: misschien had ik iets tactischer moeten zijn. En dat kost mij, zoals iedereen weet, af en toe een kleine moeite.”

Lees ook: Stekelenburg opent vuur op Oranje-speler met dodelijke vraag aan Koeman

Koeman beaamde eerder deze week tijdens een persconferentie dat de deur voor het Nederlands elftal wat hem betreft gesloten is voor Bergwijn. De vleugelaanvaller maakte op de slotdag van de zomerse transferperiode de overstap van Ajax naar het Saudische Al-Ittihad en dat was volgens de bondscoach geen sportieve stap. Bergwijn was niet van deze uitgespraken gediend en toonde zich vrijdag in een interview kritisch op de bondscoach.

Lees ook: Woedende reacties op volstrekt mislukte Oranje-voorbeschouwing van NOS

Bergwijn liet weten klaar te zijn met Koeman en niet meer in actie te willen komen onder de huidige bondscoach. Daarnaast trok hij de geloofwaardigheid van Koeman in twijfel. Toen Koeman zaterdagavond wilde opstaan na afloop van het interview, probeerde Stekelenburg het toch nog eens: “Mooie competitie toch, Brazilië?” Koeman aarzelde even: “Ja, ik denk een sterke competitie. “Maar het is wel ver weg en ik heb nog geen inzicht in die competitie.”