Koeman roept Kluivert op na nieuwe afmelding bij Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
02 sep. 2024, 17:51
03 sep. 2024, 20:25
© IMAGO

Joey Veerman neemt niet deel aan het trainingskamp en de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV heeft zondag klachten overgehouden aan het competitieduel van zijn club met Go Ahead Eagles.

Medisch onderzoek in Zeist wees uit dat de komende Nations League-wedstrijden te vroeg komen. Bondscoach Ronald Koeman heeft hierop tweevoudig international Justin Kluivert van Bournemouth toegevoegd aan de selectie. De aanvaller speelde liefst 61 jeugdinterlands en was achttien jaar toen hij in maart 2018 zijn interlanddebuut onder Koeman maakte.

Artikel gaat verder onder video

Justin Kluivert keert terug bij Oranje

Zes maanden later speelde de 24-jarige Kluivert zijn tweede en voorlopig laatste interland. Hij was al jaren niet meer in beeld bij Oranje, maar mag zich na het afhaken van Veerman alsnog gaan melden in Zeist. Jan Paul van Hecke mag zich maandag voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. De verdediger van Brighton & Hove Albion werd zondag opgeroepen als vervanger van de nog niet fitte Micky van de Ven.

Van de Ven kampt nog met de naweeën van een blessure. De verdediger trainde de afgelopen week al wel mee bij Tottenham Hotspur, maar is nog niet wedstrijdfit. Zondag ontbrak hij ook bij de wedstrijd van zijn club tegen Newcastle United (1-2-nederlaag). De 24-jarige Van Hecke behoorde nog tot de voorselectie, maar overleefde de schifting in eerste instantie niet.

Het Nederlands elftal opent zaterdag 7 september de vierde editie van de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina. Het duel in het Philips Stadion in Eindhoven begint om 20.45 uur. Drie dagen later, dinsdag 10 september, komt Duitsland naar de Johan Cruijf ArenA in Amsterdam. Ook daar is de aftrap om 20.45 uur.

Selectie Nations League Nederlands elftal:

Doelmannen:

Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdedigers:

Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Manchester United), Jurriën Timber (Arsenal), Jorrel Hato (Ajax) en Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion).

Middenvelders:

Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord) en Justin Kluivert (Bournemouth).

Aanvallers:

Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Wout Weghorst (Ajax) en Joshua Zirkzee (Manchester United).