Koeman moet mogelijk puzzelen maar Simons tankt vertrouwen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
29 sep. 2024, 09:44
29 sep. 2024, 09:54
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Het Nederlands elftal speelt in oktober in de Nations League tegen Hongarije en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman maakte eerder deze maand de voorselectie van Oranje bekend. Komende vrijdag wordt de definitieve selectie bekend. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die vrijdag en zaterdag in actie kwamen. Koeman heeft de nodige vraagtekens door blessureleed en een gebrek aan speeltijd.

Geen enkele keeper stapte als winnaar van het veld. Mark Flekken en Brentford speelden gelijk tegen West Ham United (1-1) en dat was tevens de eindstand in het duel tussen het Sparta Rotterdam van Nick Olij en Fortuna Sittard (1-1). Bart Verbruggen kreeg op zijn beurt vier tegentreffers om de oren in de 4-2 nederlaag van Brighton & Hove Albion bij Chelsea.

Artikel gaat verder onder video

Definitieve selectie Oranje wordt 4 oktober bekendgemaakt

Jan Paul van Hecke ontbrak zaterdag bij Brighton. De verdediger, die deze maand zijn debuut in Oranje maakte, kampt met een nog onbekende blessure. Vier Nederlanders kwamen zaterdag wél tot winst in de Premier League. Ryan Gravenberch, Virgil van Dijk en Cody Gakpo wonnen met Liverpool met 1-2 bij Wolverhampton Wanderers. Gakpo deed alleen de laatste zeventien minuten mee. Jurriën Timber deed als rechtsback negentig minuten mee in de 4-2 overwinning van Arsenal op Leicester City.

Lees ook: Wie is de jongste aanvoerder ooit van het Nederlands elftal?

Lutsharel Geertruida en Xavi Simons boekten met RB Leipzig een 4-0 zege op FC Augsburg. Simons nam de vierde goal voor zijn rekening en dat betekende zijn eerste Bundesliga-treffer van het seizoen, naast de assist bij de 3-0. Het Bayer Leverkusen van Jeremie Frimpong hield een punt over aan het bezoek aan Bayern München: 1-1. Donyell Malen bleef vrijdag op de bank bij Borussia Dortmund, dat een 0-2 achterstand tegen VfL Bochum omboog in een 4-2 zege.

Onduidelijkheid over blessure van Joey Veerman

Tijjani Reijnders boekte vrijdag met AC Milan de derde opeenvolgende zege in de Serie A: de Noord-Italianen waren met 3-0 te sterk voor Lecce. Dat resultaat boekten Teun Koopmeiners en Juventus een dag later ook bij Bologna: 0-3. Inter won op zijn beurt met 2-3 bij Udinese, maar de Nederlandse inbreng was beperkt. Denzel Dumfries bleef negentig minuten op de bank en Stefan de Vrij deed alleen het laatste kwartier mee.

Lees ook: Wie verzamelde de meeste gele kaarten bij het Nederlands elftal?

Jerdy Schouten en Joey Veerman wonnen zaterdag met PSV met 0-2 bij Willem II. Laatstgenoemde moest zich twintig minuten voor tijd laten vervangen wegens een liesblessure. Er is nog onduidelijkheid over de ernst van de kwetsuur. Quinten Timber en Feyenoord kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij NEC.

Zes spelers uit de voorselectie komen zondag in actie. Het Ajax van Jorrel Hato, Brian Brobbey en Wout Weghorst speelt een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Manchester United - Tottenham Hotspur is een confrontatie tussen Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee en Micky van de Ven op Old Trafford.