KNVB maakt bekend tegen wie Oranje woensdagmiddag een oefenduel speelt

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
25 jun. 2024, 16:57
25 jun. 2024, 21:35
Brian Brobbey, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay op de training van het Nederlands elftal.
© IMAGO - Brian Brobbey, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay op de training van het Nederlands elftal.

Het Nederlands elftal speelt woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen TSV Havelse. Op de dag na het laatste groepsduel met Oostenrijk nemen de wisselspelers van Oranje het op tegen het eerste team van de Duitse amateurclub, die uitkomt uit in de Regionalliga Nord (vierde niveau van Duitsland).

De oefenwedstrijd begint om 12.00 uur en wordt achter gesloten deuren gespeeld in het AOK Stadion in Wolfsburg, waar Oranje de meeste trainingssessies tijdens het EK afwerkt. Het oefenduel tegen de Duitse amateurclub vervangt de uitlooptraining na het EK-duel met Oostenrijk. Met de wedstrijd hoopt bondscoach Ronald Koeman dat de wisselspelers wedstrijdritme opdoen.

Artikel gaat verder onder video

Oranje speelt een oefenwedstrijd tegen TSV Havelse

Een groot deel van de wisselspelers van het Nederlands elftal heeft al ruim een maand geen officiële wedstrijd meer gespeeld. Zo stond Feyenoord-keeper Justin Bijlow op 19 mei voor het laatst onder de lat. Verwacht wordt dat onder anderen verdedigers Matthijs de Ligt, Micky van de Ven en Ian Maatsen, en middenvelders Ryan Gravenberch en Georginio Wijnaldum minuten gaan maken. Hetzelfde geldt voor spitsen Brian Brobbey en Joshua Zirkzee. Zij kampten eerder tijdens het toernooi al met pijntjes.

Lees ook: Koeman wijzigt Oranje op drie plaatsen tegen Oostenrijk

Oranje is niet de eerste EK-deelnemer die een oefenwedstrijd organiseert. Eerder speelden de reservespelers van Frankrijk een oefenwedstrijd tegen de Onder-23 van het Duitse SC Paderborn. Kylian Mbappé maakte daarin twee doelpunten en hij gaf ook twee assists.