Khalid Boulahrouz pleit voor terugkeer 'vergeten' aanvaller in Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 aug. 2024, 12:28
27 aug. 2024, 18:07
Arnaut Danjuma, Khalid Boulahrouz, Villareal, Oranje, Wytse van der Goot, Ronald Koeman
© Ziggo Sport - Khalid Boulahrouz, analist bij Ziggo Sport

Khalid Boulahrouz hoopt dat Arnaut Danjuma zijn goede vorm vasthoudt en zich weer in de kijker speelt bij het Nederlands elftal. De aanvaller is bij zijn terugkeer bij Villarreal goed aan het seizoen begonnen met twee doelpunten in twee wedstrijden. Toch nam bondscoach Ronald Koeman hem niet op in zijn voorselectie voor de Nations League-wedstrijden met Bosnië en Herzegovina en Duitsland.

Danjuma werd de afgelopen twee seizoen uitgeleend aan Tottenham Hotspur en Everton, maar die avonturen waren geen succes. Tegen Atlético Madrid (2-2) en Sevilla (1-2 winst) was de aanvaller bij zijn terugkeer voor Villarreal meteen trefzeker. "Hij schiet geweldig uit de startblokken, maakt ook goede goals en maakt op mij een heel goede, fitte indruk", aldus Boulahrouz lovend bij Ziggo Sport. "Ik heb hem altijd wel een goede speler gevonden. Danjuma is technisch, snel. Ergens heeft hij pech gehad met blessures en weinig vertrouwen. Het helpt niet als je continu verhuurd wordt. Hij is een zeer nuttige speler."

Zit Arnaut Danjuma in de voorselectie van Oranje?

Presentator Wytse van der Goot heeft wel het idee dat de vorm van Danjuma vaker 'in golven komt'. "Soms is-ie er een seizoen niet en dan is hij ineens weer briljant", merkte hij op. Boulahrouz had daar geen antwoord op. "Dat is moeilijk te verklaren. Waar ligt het dan aan? Is het de trainer die voor een ander kiest of zijn het de blessures? Het is te hopen voor hem dat hij nu eindelijk een keer een seizoen helemaal door kan spelen, ook met het oog op het Nederlands elftal."

Lees ook: Pierre van Hooijdonk vindt Oranje-international ‘een onhandelbaar kind'

Vooralsnog speelde Danjuma slechts zes interlands voor Oranje. Hij maakte op 13 oktober 2018 als invaller zijn debuut in de Nations League tegen Duitsland (3-0 winst). Tot dusver kwam hij tot twee doelpunten in het Nederlands elftal. Danjuma speelde op 22 maart 2022 maart voor het laatst in het nationale elftal. Hij gaf één assist in Oranje.

Boulahrouz ziet de aanvaller graag terugkeren bij het Nederlands elftal. "Ik denk dat als hij op dit niveau constant blijft spelen, dat hij in aanmerking komt voor het Nederlands elftal. Met zijn techniek, snelheid en kwaliteiten denk ik zeker dat hij een aanwinst is voor het Nederlands elftal. Het is niet zo dat ik hem Oranje in wil praten, want hij moet het ook wel zelf laten zien."