Kenneth Perez zou man met 76 Oranje-minuten voorlopig uit basiself weren

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 okt. 2024, 09:14
08 okt. 2024, 09:16
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Kenneth Perez is voorlopig geen voorstander van een basisplaats voor Quinten Timber bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord maakt in de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland wellicht meer kans op zijn eerste basisplaats bij Oranje zonder de aanwezigheid van Joey Veerman, Jerdy Schouten en Teun Koopmeiners.

ESPN-presentator Wouter Bouwman vroeg maandagavond bij het programma Voetbalpraat of Timber op weg is naar een basisplaats bij Oranje. Hij ziet een middenveld met Ryan Gravenberch, Tijjani Reijnders en Timber zeker voor zich. ''Hij zit nu toch midden in een haperend elftal?'', counterde Perez echter. ''Waarom zou hij nu dan basisspeler worden, nu het niet echt lekker loopt? Hij heeft vorig jaar veel betere wedstrijden gespeeld voor Feyenoord. Waarom was hij toen niet rijp voor een basisplaats in Oranje?''

Artikel gaat verder onder video

Zou jij Quinten Timber deze maand in de basis zetten bij Oranje?

67.5%

32.5%

77 stemmen

Timber maakte in maart in de oefeninterland tegen Duitsland (2-1 verlies) zijn debuut voor Oranje. Hij ontbrak op het EK omdat hij niet tijdig was hersteld van een blessure en kwam vervolgens vorige maand tot speeltijd als invaller tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) en Duitsland (2-2). De teller staat inmiddels op 76 speelminuten voor Oranje.

Lees ook: Oranje wacht na 7 maanden mogelijk alsnog nieuw experiment

Artikel gaat verder onder video

Bouwman wees Perez op het afvallen van Koopmeiners en de afwezigheid van Frenkie de Jong. ''Dat begrijp ik. Vorig jaar waren Koopmeiners en Frenkie er ook niet altijd bij. Maar waarom nu wel en vorig jaar niet? Toen was Timber echt in bloedvorm'', vroeg Perez zich openlijk af. Journalist Martijn Krabbendam denkt dat Timber een speler is die Koeman wel kan waarderen. “Toen hij er in maart inkwam tegen Duitsland, gaf hij gelijk een paar beuken. Dat vond Koeman wel mooi. Dat je een beetje van je afbijt, ja.''

Lees ook: Van Basten vindt dat Brobbey voorbeeld moet nemen aan Weghorst

Koeman koos in de vorige interlands tegen Bosnië en Duitsland voor een middenveld met Schouten, Gravenberch en een vooruitgeschoven Reijnders. Gezien de uitstekende vorm van de twee laatstgenoemden gaat het er hoogstwaarschijnlijk alleen nog om wie de bondscoach als vervanger van de niet geselecteerde Schouten gaat aanwijzen. Koeman riep maandag Guus Til als vervanger van de geblesseerde Koopmeiners op.

Lees meer over:

Nederland Quinten Timber