Perez ziet Oranjespeler lastige periode hebben: 'Zijn motoriek is niet goed genoeg'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 sep. 2024, 10:48
Kenneth Perez, analist bij ESPN
© ESPN - Kenneth Perez, analist bij ESPN

Kenneth Perez heeft Joey Veerman een lastige week zien hebben bij PSV. Woensdag werd de middenvelder van het Nederlands elftal in de Champions League tegen Juventus (3-1 verlies) na een uur gewisseld door trainer Peter Bosz. Zondag bleef de international in de rust in de kleedkamer achter tegen Fortuna Sittard (1-3 winst). Perez denkt dat de Oranjespeler zijn basisplek weleens kwijt kan zijn.

Na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zei Bosz voor de camera´s van ESPN dat hij 'misschien nog wel zeven of acht spelers' had moeten wisselen. "Bosz is heel lief voor Veerman door te zeggen dat hij iedereen wel had kunnen wisselen. Hij kiest er wél bewust voor om Veerman te wisselen", reageerde Perez zondagavond in het televisieprogramma Dit was het Weekend van ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Heeft Joey Veerman een basisplek bij Oranje?

Perez denkt dat Bosz wel degelijk een bedoeling heeft met de wissel van zijn middenvelder. "Ik denk niet dat dit verkeerd is voor Veerman, zodat hij zich kwaad kan maken en iets meer gaat doen dan het versturen van passes vanuit zijn verdediging", aldus de analist. De international van Oranje werd vervangen door Ismael Saibari, die een goede wedstrijd speelde. Perez sluit daarom niet uit dat Veerman voorlopig zijn basisplaats in Eindhoven kwijt is. "Het zou zomaar kunnen dat PSV hierna vanaf het begin gaat spelen met deze opstelling."

Lees ook: Timber weer trefzeker, Veerman vroeg gewisseld en pijnlijke avond voor Malen

Karim El Ahmadi vulde Perez vervolgens aan. "Ik geloof dat Veerman wekelijks getest moet worden in grote wedstrijden. Ik heb dat zelf ook ervaren: in mijn eerste Champions League-wedstrijden ging alles te snel voor me. Maar hoe vaker je dat soort wedstrijden speelt, hoe beter je gaat worden. Ik heb mijn twijfels of hij de absolute top kan halen, maar ik denk dat hij nog wel kan groeien in die grote wedstrijden", aldus de analist. Perez was het daar niet helemaal mee eens. "Veerman kan zeker nog stappen maken, maar ik denk dat zijn motoriek niet goed genoeg is om de absolute top te halen. Ik geloof daar niet in."

Lees meer over:

Kenneth Perez Joey Veerman