Julian Nagelsmann lovend over Oranjespeler met wie hij graag had samengewerkt

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
13 okt. 2024, 20:44
13 okt. 2024, 20:50
Julian Nagelsmann is lovend over Brian Brobbey
© IMAGO - Julian Nagelsmann is lovend over Brian Brobbey

Julian Nagelsmann heeft zondagavond op de persconferentie van Duitsland complimenten uitgedeeld aan Brian Brobbey. Maandag neemt Die Mannschaft het in München op tegen het Nederlands elftal. De Ajax-spits maakte veel indruk in de vorige ontmoeting tussen beide landen.

Brobbey maakte in de zomer van 2021 de overstap van Ajax naar RB Leipzig. Nagelsmann vertrok in die periode net naar Bayern München. De trainer vindt dat erg 'jammer' zo vertelde hij tijdens het persmoment van Duitsland. "Hij is fysiek erg goed. Ik heb hem naar Leipzig gehaald, maar toen ben ik vertrokken, wat jammer was." Uiteindelijk kocht Ajax de spits na één seizoen weer terug van de Duitse club.

Staat Brian Brobbey in de spits tegen Duitsland?

Nagelsmann snapt dat wel, want hij is lovend over de kwaliteiten van Brobbey. "Hij is geen klassieke spits die alleen maar in het strafschopgebied staat en de bal erin tikt. Hij is moeilijk te verdedigen", vindt de bondscoach van Duitsland. De spits bezorgde zijn directe tegenstander Jonathan Tah vorige maand veel problemen in de eerste ontmoeting. De verdediger had meerdere overtredingen nodig om Brobbey af te stoppen. Als de Ajacied maandag speelt, staat hij waarschijnlijk tegenover Antonio Rüdiger. "Ik verheug me er enorm op om tegen hem te spelen", zei de verdediger tijdens het persmoment.

Lees ook: Valentijn Driessen confronteert Koeman: 'Je ziet het niet zo in hem zitten, zo te zien'

Bij Bayern München was Nagelsmann overigens de trainer van Ryan Gravenberch, maar hij kon destijds niet op veel speeltijd rekenen. "Hij startte niet op een perfecte manier bij Bayern, maar toch zag je zijn grote talent." Dit seizoen is de middenvelder echter in topvorm bij Liverpool. "Dat hij het nu zo goed doet, verbaast me niet. Het zat er altijd al in en het komt er nu uit bij Liverpool en Oranje. Ik ben blij voor hem, want Ryan is een goede en intelligente jongen."

Lees meer over:

Brian Brobbey B. Brobbey