Jong Oranje-aanvaller wordt snel bij Nederlands elftal verwacht

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 sep. 2024, 14:33
26 sep. 2024, 14:39
Nederlands elftal, Oranje, Jong Oranje, voorselectie
© IMAGO - De opstelling van Jong Oranje tegen Noorwegen

Ruben van Bommel krijgt veel complimenten na zijn sterke optreden in de Europa League tegen IF Elsborg met AZ (3-2 winst). De buitenspeler van Jong Oranje scoorde tweemaal en was dus erg belangrijk voor zijn ploeg. Er wordt hem een toekomst bij het 'grote' Oranje voorspelt.

Bij de talkshow Voetbalpraat op ESPN was Danny Koevermans erg positief over Van Bommel. "Die eerste goal kreeg hij in de schoot geworpen van de keeper. Het is heerlijk om als spits die te scoren en dan lekker weg te lopen. De tweede treffer is technisch heel erg goed. Hoe hij die bal technisch vaardig laag hield, deed hij heel erg goed", aldus de oud-aanvaller, die zelf vier interlands in het Nederlands elftal achter zijn naam heeft staan.

Wanneer maakt Ruben van Bommel zijn debuut voor Oranje?

Volgens Koevermans had Van Bommel zelfs een hattrick kunnen maken. "Eerst uit een counter en later werd de bal net voor de lijn weggehaald." Dat zat er dus net niet in, maar volgens Karim El Ahmadi maakt dat niet uit. "Als je ziet hoe die jongen zich ontwikkelt, zowel op het veld als lichamelijk. Vorig seizoen werd hij, zoals bij Feyenoord-uit, overal weggezet, maar als je nu zijn lichaam ziet. Hij maakt echt een hele goede indruk op mij."

Lees meer: Blind was het niet eens met beslissingen Koeman: 'Ik vond het wel moeilijk'

Ook in de Volkskrant was er aandacht voor de prestaties van Van Bommel. "Hij is snel, actief en voortdurend gevaarlijk, altijd loerend op een kans, op een fout van de tegenstander. Van Bommel, linksbuiten, 20 jaar en international van Jong Oranje, voetbalt met het lef dat onontbeerlijk is in voetbal", zo schrijft men. "Tactische slimheid typeert zijn spel. Soms vastgeplakt aan de zijlijn, om het spel breed te houden en aanspeelbaar te zijn. Dan weer trekkend naar het centrum, om ruimte te bieden aan de altijd driftig drijvende linksback David Møller Wolfe. Met techniek ook en spelinzicht."

Lees meer: Opvallende uitblinker bij EL-duel FC Twente: 'Petitie om hem bij Oranje te krijgen'

De krant heeft dan ook grote verwachtingen over de toekomst van Van Bommel. "Eens zal hij het tot het grote Oranje brengen, net als zijn vader, die middenvelder was." Mark van Bommel droeg 79 keer het Oranjeshirt en was onder meer actief op het WK van 2006 in Duitsland en het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Zijn zoon speelde tot dusver tienmaal voor Jong Oranje. Daarin was hij vier keer trefzeker.