Derksen snapt niks van lofzang voor uitblinkende Oranjespeler: ‘Hij blijft een waterdrager’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 jul. 2024, 11:56
13 jul. 2024, 15:55
Johan Derksen, Jerdy Schouten, Oranje, Nederlands elftal
© Talpa - Johan Derksen, Jerdy Schouten, Oranje, Nederlands elftal

Johan Derksen is geen groot fan van Jerdy Schouten. Theo Janssen noemde hem bij de NOS 'de beste Oranjespeler op het EK', maar Derksen ziet dat heel anders. Hij vond donderdagavond bij Veronica Inside Oranje Schouten ‘een eenvoudige waterdrager’.

Valentijn Driessen was de voorbije weken onder de indruk van de prestaties van Schouten. “Schouten deed het aardig”, zei de journalist van De Telegraaf. Door blessures van onder anderen Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners had de middenvelder van PSV een vaste basisplek bij Oranje tijdens het EK in Duitsland. Hij speelde een goed toernooi en kreeg veel complimenten.

Artikel gaat verder onder video

Wie was de beste Oranjespeler op het EK?

Zo denkt Hans Kraay jr. dat Schouten een mooie transfer gaat maken. Volgens de journalist is hij iemand ‘die never nooit de bal aan de verkeerde kleur geeft’. “Dit is een typische Pep Guardiola-voetballer. Guardiola heeft zitten watertanden het hele toernooi. Dat hij denkt: Dát is lekker. Wij zijn een ploeg die tachtig, negentig procent balbezit wil hebben en die Schouten heeft negentig procent balbezit. Die gaan hem ophalen”, zo zei Kraay jr. eerder bij ESPN.

Lees ook: Mossou geeft Xavi Simons advies: 'Niet alleen jaknikkers om je heen verzamelen'

Derksen kan zich niet vinden in de vele complimenten die Schouten krijgt. “Dat blijft een eenvoudige werker, een waterdrager, dat is geen dragende speler”, zei hij bij Veronica Inside Oranje. “Hij doet zijn werk gewoon goed. Daar word je alleen geen Europees kampioen mee, met Schoutens. Maar iets beters hebben we niet.”

Een verdiende nederlaag van Nederland tegen Engeland

34.8%

65.2%

3218 stemmen

Lees meer over:

EK 2024 Jerdy Schouten