Derksen vindt dat Koeman één Oranjespeler niet meer hoeft te selecteren

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 sep. 2024, 08:35
12 sep. 2024, 08:37
Memphis Depay, Johan Derksen, Ronald Koeman, Oranje, Nations League, Vandaag Inside, Corinthians
© Talpa - Johan Derksen komt met uitspraken over Memphis Depay

Johan Derksen vindt dat Ronald Koeman Memphis Depay nooit meer moet selecteren voor het Nederlands elftal. De analist denkt dat de positie van de aanvaller al genoeg bezet is bij Oranje. Zo stelde hij woensdagavond in de talkshow Vandaag Inside.

Bij Vandaag Inside werden woensdagavond beelden getoond van de aankomst van Depay bij zijn nieuwe club Corinthians. Op de luchthaven van São Paulo werd de dertigjarige aanvaller opgewacht door tientallen uitzinnige supporters. Derksen heeft echter weinig vertrouwen in het nieuwe avontuur van de international. "Ik denk dat daar niks van terechtkomt in Brazilië. Aan zijn imago doet hij alles, maar nu moet hij er nog een paar balletjes in schieten."

Artikel gaat verder onder video

Heeft Memphis Depay zijn laatste duel voor Oranje al gespeeld?

Derksen: "Hij komt dadelijk in een flutelftal dat onderaan staat. Hij heeft voor een paar jaar getekend, dan gaat hij naar de tweede divisie..." Corinthians staat momenteel op de zeventiende plek, een rechtstreekse degradatieplek, van de Braziliaanse Serie A. De nieuwe club van Depay heeft echter nog dertien competitiewedstrijden op het programma staan en het gat naar de veilige middenmoot is klein.

Lees ook: Koeman zorgt voor verwondering: 'Verbazingwekkend dat een coach dát zegt'

Toch vindt Derksen dat Depay niet meer opgeroepen hoeft te worden voor het Nederlands elftal. "Ik heb Joshua Zirkzee gezien. Je hebt Memphis nooit meer nodig. Koeman roept hem niet meer op", aldus de analist. Eerder liet de bondscoach zelf de deur voor de aanvaller nog open staan. "Voor Memphis geldt dat hij eerst weer een club moet vinden voor hij bij ons weer in beeld komt", zei Koeman vorige maand bij de presentatie van zijn voorselectie voor de Nations League.