Derksen is vernietigend: 'Snotneus, prinsje huilebalk, wie denkt dat aapje dat hij is?'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 jul. 2024, 12:48
13 jul. 2024, 15:54
Virgil van Dijk, Johan Derksen, Xavi Simons
© Talpa - Virgil van Dijk en Johan Derksen vernietigend over Xavi Simons

Johan Derksen is vernietigend over Xavi Simons. De Oranjespeler wilde na de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK niet de Nederlandse pers te woord staan. Derksen noemt de middenvelder annex aanvaller van het Nederlands elftal daarom een ‘prinsje huilebalk’.

Journalist Mike Verweij onthulde in de podcast Kick-Off Oranje van De Telegraaf dat Simons na afloop van de halve finale tussen Nederland en Engeland niet met de Nederlandse pers wilde praten. De journalist noemde de international daarom een ‘verongelijkte kleuter’. Derksen sloot zich daar donderdagavond bij Veronica Inside Oranje bij aan. “Die snotneus wil niet meer met de media praten, prinsje huilebalk zeg. Heeft nog nooit wat gepresteerd, schiet een bal erin en loopt meteen weer naast z’n schoenen. Wie denkt dat aapje dat ie is?”

Artikel gaat verder onder video

Johan Derksen haalt uit naar Xavi Simons

Volgens Valentijn Driessen staat Simons alleen de buitenlandse media te woord. "Ik zou niet weten hoe of wat. Het is mij volledig ontgaan, want je krijgt hem sowieso nooit te spreken. Wanneer kunnen we hem dan kapotmaken?” Derksen: “Als een speler voor het Nederlands elftal speelt, moet de KNVB een soort contract opstellen dat hij de media te woord moet staan. Dat hoort bij zijn vak en bij het feit dat hij international is. Het publiek is de dupe, want dat is geïnteresseerd in de teksten van die kleine dreumes."

Lees ook: Mossou geeft Xavi Simons advies: 'Niet alleen jaknikkers om je heen verzamelen'

Driessen was het niet eens met dat laatste. "Ik denk dat we er weinig aan missen. En als hij wel een interview geeft, zal je er ook niet steil van achterover slaan. De perschef (Bas Ticheler, red.) probeert het nog bij Xavi, maar die heeft daar schijt aan. Want zo'n perschef heeft totaal geen autoriteit. Ze doen wat ze zelf willen."