Derksen hakt in op Oranje-ster: 'Hij stoort me het meest van allemaal'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 jul. 2024, 07:23
13 jul. 2024, 12:56
Johan Derksen, Nederlands elftal, Oranje, Virgil van Dijk
© Talpa - Johan Derksen haalt uit naar aanvoerder Virgil van Dijk

Virgil van Dijk kreeg donderdagavond snoeiharde kritiek in de uitzending van Vandaag Inside Oranje. De aanvoerder van het Nederlands elftal werd door Johan Derksen ‘een soort pseudo-leider’ genoemd, terwijl ook Valentijn Driessen concludeerde dat Van Dijk ‘de boel niet bij de hand heeft genomen’.

“Weet je aan wie ik me het meest stoor? Aan die aanvoerder, die in de rol van Beckenbauer achterin mooi weer loopt te spelen”, verwees Derksen naar Van Dijk. “Ik vind het verschrikkelijk. En dan die zalvende teksten, na afloop. Een soort pseudo-leider.”

Artikel gaat verder onder video

Driessen noemde Van Dijk vervolgens ‘net een dominee’. “Hij heeft de boel niet bij de hand genomen. Dat komt ook omdat hij niet wil spelen zoals het Nederlands elftal wil spelen, naar voren. Hij wil juist liever naar achteren spelen. Hij was een jaar lang door geen enkele speler gepasseerd, maar dat komt omdat hij steeds achteruitloopt. Dan word je niet gepasseerd, dat is onmogelijk.”

Lees ook: Van Hanegem zag Oranje op aantal punten de fout in gaan: 'Simons heeft niet de status voor eigen regels'

Artikel gaat verder onder video

Van Dijk kondigde na de uitschakeling van Oranje aan om na te gaan denken over zijn toekomst. "Ik heb geen flauw idee hoe mijn toekomst bij Oranje eruit gaat zien. Het wordt een zomer van reflecteren. Ik ga goed nadenken wat ik wil", zei de aanvoerder tegenover de Nederlandse pers. “Dat is niet onverstandig”, reageerde Derksen daarop. Driessen was het daarmee eens. “Dit zegt al genoeg. Hij denkt aan stoppen bij Liverpool en bij Oranje. Dat zit dus al in zijn hoofd. Dan moet je eigenlijk afscheid nemen.”

Een verdiende nederlaag van Nederland tegen Engeland

34.8%

65.2%

3218 stemmen