Derksen en Van der Gijp trekken pijnlijke conclusie over Brobbey: 'Dat heeft hij niet'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 okt. 2024, 16:11
René van der Gijp en Johan Derksen tijdens een uitzending van Vandaag Inside
© Talpa - René van der Gijp en Johan Derksen tijdens een uitzending van Vandaag Inside

Johan Derksen en René van der Gijp zijn tot een pijnlijke conclusie over Brian Brobbey gekomen. De spits van het Nederlands elftal heeft dit seizoen nog niet gescoord in de Eredivisie en krijgt veel kritiek doordat hij geregeld grote kansen laten liggen. Volgens Van der Gijp ontbreekt het de aanvaller van Ajax simpelweg aan talent.

Zondag miste Brobbey een gigantische kans tegen Heracles door voor een leeg doel de bal naast te schieten. Na rust kreeg hij wederom een goede mogelijkheid, maar toen had doelman Fabian de Keijzer een knappe redding in huis. Vervolgens werd hij gewisseld en zag hij zijn vervanger Wout Weghorst wel tweemaal tot scoren te komen. Van der Gijp kijkt op YouTube regelmatig naar beelden van topspitsen uit het verleden. "Dan zit ik naar Romário, Ronaldo en Ruud van Nistelrooij te kijken. En dan kom ik er toch wel heel snel achter dat het gewoon talent is", zo zei de oud-speler van onder meer Feyenoord en Sparta Rotterdam dinsdag bij Vandaag Inside.

Artikel gaat verder onder video

Wanneer scoorde Brian Brobbey voor het laatst?

Volgens Van der Gijp waren de drie aanvallers allemaal compleet andere spitsen. "Van Nistelrooij was scherp, man. Romário was weer rustig en Ronaldo... die ging alleen op de keeper af en vernéderde hem gewoon. Dan zit je te kijken naar mensen met een extra talent, wat Brobbey niet heeft. Dan kun je trainen, word je tien procent beter, maar heb je er nog niets aan." Volgens Johan Derksen heeft de Ajax-spits alleen kracht. "Dus eigenlijk gaat Brobbey het niet redden? Is dat de conclusie?", vroeg presentator Wilfred Genee. "Nee", besloten Derksen en Van der Gijp.

Lees ook: Lang maakt 'sterrenstatus waar' door Perisic: 'Alle haters de mond gesnoerd'

Eerder liet ook Marco van Basten liet zich vaker kritisch uit over Brobbey. "Hij is niet een ‘coole afmaker’, daarin is hij niet goed. Hij werkt hard en is een goed aanspeelpunt, maar geen geraffineerde jongen en ook geen slimme voetballer", zo zei de Ballon d'Or-winnaar begin oktober. "Deze jongen heeft de kwaliteiten die exact hetzelfde zijn als toen hij acht jaar was. Hij heeft weinig toegevoegd aan zijn vermogen en dat kun je Ajax kwalijk nemen. Hij heeft niet de slimmigheid geleerd", zei de oud-international eerder deze week bij Ziggo Sport.