Veerman scoort, Gravenberch in topvorm en Gakpo moet het doen met bijrol

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 sep. 2024, 10:20
03 sep. 2024, 20:26
Ryan Gravenberch, Cody Gakpo, Joey Veerman, Joshua Zirkzee, Oranje, Nations League, Ronald Koeman
© IMAGO - Joey Veerman en Ryan Gravenberch (op archiefbeeld)

Het Nederlands elftal maakt zich op voor de eerste interlandperiode sinds het EK in Duitsland. Ronald Koeman presenteerde vorige week zijn selectie voor de Nations League en Ryan Gravenberch lijkt zich in absolute topvorm te melden bij Oranje. Ook Joey Veerman trekt zijn goede lijn door, maar Cody Gakpo heeft bij Liverpool nog geen vaste basisplaats.

Bij Manchester United tegen Liverpool, dé topper van het weekend, stonden maar liefst vier internationals in de basis. The Northwest Derby werd gewonnen door de ploeg van Arne Slot: 0-3. Uitblinker Ryan Gravenberch stond met een onderschepping aan de basis van de 0-1. Na afloop kreeg hij wederom veel complimenten in de Engelse media. De middenvelder is al weken in topvorm en lijkt zelfs onomstreden binnen de ploeg.

Artikel gaat verder onder video

Heeft Cody Gakpo een basisplek bij Liverpool?

Joshua Zirkzee kreeg voor United nog enkele kansen voor een eretreffer, maar Virgil van Dijk hield de spits in bedwang. Matthijs de Ligt werd door Erik ten Hag na zeventig minuten gewisseld. Slot gunde iets daarvoor Cody Gakpo een invalbeurt. De aanvaller speelde in de Premier League pas 53 minuten na drie speelronden. Vanaf de bank zag hij zijn concurrent Luis Diaz eerder in de wedstrijd tweemaal scoren. Bovendien zag hij met Federico Chiesa, die overkwam van Juventus, nog een extra concurrent bij de ploeg komen.

Lees ook: Onverslaanbare Plat wint derde paralympische titel op rij; Schipper pakt brons

PSV won simpel met 3-0 van Go Ahead Eagles. Joey Veerman zette na een ruim een uur spelen de eindstand op het scorebord. Daarna werd hij vervangen door Jerdy Schouten. De landskampioen staat daardoor na vier wedstrijden zonder verliespunten bovenaan in de Eredivisie. Veerman is in de competitie tot dusver al bij vijf doelpunten betrokken geweest (vier assists en één doelpunt).

De internationals melden zich maandagavond om 20.30 uur in Hotel Woudschoten in Zeist. Zaterdag speelt het Nederlands elftal in Eindhoven de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Bosnië & Herzegovina. Drie dagen volgt er een duel met Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. Hongarije is het vierde land in de Nations League-groep groep.