Jerdy Schouten neemt afstand van PSV in De Telegraaf en onthult echte reden

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 okt. 2024, 07:28
11 okt. 2024, 10:38
Jerdy Schouten, middenvelder van PSV en het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Jerdy Schouten, middenvelder van PSV en het Nederlands elftal

Jerdy Schouten wil niet worden neergezet als een voetballer die in oktober afhaakt met 'algehele vermoeidheid' terwijl hij juist altijd beschikbaar is. De middenvelder ontbreekt bij het Nederlands elftal in de interlands tegen Hongarije en Duitsland, maar niet vanwege ‘algehele vermoeidheid’ zoals PSV naar buiten communiceerde. Schouten kampt namelijk met een knieblessure, zo heeft nader onderzoek uitgewezen.

Schouten kreeg eind september tegen Willem II een flinke tik tegen zijn knie. Hij had veel pijn, maar drie dagen later speelde hij met flinke pijnstillers toch het belangrijke duel met Sporting Portugal in de Champions League. Méér wedstrijden spelen was onmogelijk en dus meldde de middenvelder zich af bij bondscoach Ronald Koeman. PSV communiceerde daarentegen dat Schouten als speler in verband met ’algehele vermoeidheid’ niet kon worden opgeroepen en dat zit de Oranje-international niet lekker.

Artikel gaat verder onder video

Jerdy Schouten spreekt 'algehele vermoeidheid' tegen

Een MRI-scan heeft immers uitgewezen dat hij een botkneuzing heeft opgelopen. “Ik heb met pijnstillers tegen Sporting nog dingen kunnen onderdrukken, maar daarna werd het alleen maar erger. De pijn in mijn knie werd zo ondraaglijk dat ik gewoon niet meer kon spelen en ik Sparta-thuis en de twee interlands van Oranje moest overslaan”, vertelt Schouten vrijdag in gesprek met De Telegraaf. “Uit de MRI blijkt ook dat er bij de botkneuzing vocht is gevonden. Dat moet gewoon even herstellen.”

Lees ook: Jong Oranje-speler verrast door lange absentie: 'Is het echt zó lang geleden?'

“Er is verder niks kapot, niets met mijn meniscus of banden. De pijn moet alleen weg. Ik wil zo snel mogelijk terugkeren en het liefst al in de kraker tegen AZ.” Schouten kwam vorig seizoen bijna tot zestig wedstrijden voor club en land in alle competities. Nooit eerder stond hij zo vaak op het veld. “Na het EK was er ook geen vakantie vanwege de geboorte van onze dochter. Maar die vermoeienissen zullen bij mij nooit een reden zijn om wedstrijden over te slaan, laat staan een hele periode bij Oranje.”

Lees ook: Hongarije - Nederland op tv: hoe laat en op welke zender is de wedstrijd te zien?

Schouten heeft de situatie met Koeman besproken. “Ik heb een heel goede relatie met hem. Ik voel me op mijn plek bij deze bondscoach. Daarom is er ook een goed EK uitgerold. Ik had dolgraag gespeeld in deze laatste interlands van het jaar, ook omdat we een hartstikke fijne groep hebben.”

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Hongarije: Koeman wijzigt vier keer

Lees meer over:

Nederland Jerdy Schouten