Jan Paul van Hecke krijgt massaal applaus na speech in Oranje-kleedkamer

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 sep. 2024, 09:09
Jan Paul van Hecke debuteerde tegen Duitsland voor Oranje
© OnsOranje - Jan Paul van Hecke debuteerde tegen Duitsland voor Oranje

Jan Paul van Hecke debuteerde tegen Duitsland (2-2) in het Nederlands elftal en moest na afloop een speech houden in de kleedkamer van Oranje. De verdediger kwam met enkele persoonlijke woorden en dat maakte indruk. Toen Van Hecke klaar was kreeg hij dan ook een warm applaus van zijn ploeggenoten.

Na rust kwam Van Hecke in het veld als vervanger van Matthijs de Ligt. Het gebruikelijk dat een debutant bij het Nederlands elftal na afloop van de wedstrijd het woord neemt in de kleedkamer. De KNVB deelde woensdagavond de beelden van de speech van de verdediger van Brighton & Hove Albion. "Ik ben heel blij en dankbaar dat ik mijn debuut heb mogen maken", begon de kersverse international.

Jan Paul van Hecke maakte tegen Duitsland zijn Oranjedebuut

"Zonder mijn familie en mijn vriendin had dit niet kunnen lukken. Helaas is mijn vader twee jaar geleden overleden, maar ik weet zeker dat hij heel trots op mij is nu. Ik ben zelf ook heel trots. Ik ben het team dankbaar voor het warme welkom en het warme gevoel. Dank naar de bondscoach voor deze kans", sloot Van Hecke zijn speech af. Vervolgens klonk er een groots applaus in de kleedkamer van Oranje. Verschillende spelers, waaronder Nick Olij, stonden ook op voor hun teamgenoot. De debutant kreeg voor zijn eerste wedstrijd in Oranje ook een haasje van de KNVB, een speciaal aandenken aan zijn eerste interland.

Lees ook: Derksen vindt dat Koeman één Oranjespeler niet meer hoeft te selecteren

In gesprek met Noa Vahle ging Van Hecke na afloop ook kort in op het verlies van zijn vader Guus, nu bijna twee jaar geleden. "Ik hoorde dat je met je vader had gezegd: 'Misschien is Oranje in 2024 wel haalbaar'", vroeg Vahle. "Ja, zeker. Mijn vader is helaas twee jaar geleden overleden. Maar ik weet wel zeker dat hij heel trots zou zijn geweest. Dat ben ik ook, en ook voor hem. Ja, mooier kan het bijna niet dat het dan ook nog eens in 2024 lukt", besloot Van Hecke.

Lees meer over:

Jan Paul Van Hecke