Koeman kan minstens één speler uit voorselectie Oranje niet oproepen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
01 okt. 2024, 06:40
01 okt. 2024, 06:55
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Jan Paul van Hecke is deze maand niet inzetbaar voor het Nederlands elftal. De verdediger van Brighton & Hove Albion kampt met een blessure aan de lies en staat voorlopig aan de kant, zo meldt Voetbal International. Nader onderzoek heeft maandag uitgewezen dat Van Hecke de komende wedstrijd van Brighton én de Nations League-duels van Nederland met Hongarije en Duitsland moet laten schieten.

Van Hecke is een van de dertig spelers die deel uitmaakt van de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. De verdediger ontbrak afgelopen zaterdag opeens in de wedstrijdselectie van Brighton voor het uitduel met Chelsea (4-2 verlies) in de Premier League. Van Hecke kampte weliswaar al een tijdje met klachten, maar deze begonnen afgelopen week extra op te spelen en dus staat hij voorlopig aan de kant.

Artikel gaat verder onder video

Jan Paul van Hecke haakt af voor het Nederlands elftal

Van Hecke ontbreekt zodoende zondag als Brighton het opneemt tegen het Tottenham Hotspur van Micky van de Ven, die afgelopen weekeinde juist een sterke indruk achterliet. De verwachting is dat hij na de interlandperiode zijn rentree kan maken tegen Newcastle United. Van Hecke maakte op 10 september in het Nations League-duel met Duitsland zijn debuut in het Nederlands elftal. Hij kwam na rust in het veld voor de opnieuw tegenvallende Matthijs de Ligt. Koeman kan deze maand weer beroep doen op Stefan de Vrij, die in de voorbije interlandperiode door blessureleed verstek moest laten gaan.

Lees ook: Koeman krijgt stevige kritiek te verwerken bij Oranje en naam opvolger valt

Dinsdag zal waarschijnlijk ook duidelijk worden hoe ernstig de liesklachten van Joey Veerman zijn. De middenvelder van PSV onderging maandag een MRI-scan. Koeman maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor de interlands tegen Hongarije (op 11 oktober in Boedapest) en Duitsland (op 14 oktober in München). Oranje kan dan een flinke stap zetten richting de kwartfinales van de Nations League, die in maart 2025 op het programma staan.

Lees ook: Wat is de grootste overwinning ooit van het Nederlands elftal?

Nederland staat met vier punten uit twee wedstrijden tweede in Groep 3 in Divisie A en de nummer één en twee gaan door naar de laatste acht. De laatste twee groepswedstrijden van Oranje staan in november op het programma.

Lees meer over:

Nederland Jan Paul Van Hecke