'Iets wat ook bij voetbal hoort'

Stef Stef
02 okt. 2008, 20:51
12 okt. 2012, 22:19

U kent het verhaal vast al wel, Wesley Sneijder doet in Madrid enkel wat loopoefeningen en heeft dus genoeg vrije tijd om eens uitgebreid te babbelen met wat journalisten. Hij meende in dat interview zijn collega's even op scherp te zetten door maar eens duidelijk te zeggen dat er afspraken worden gemaakt om die ook na te komen. Hij doelde daarop het incident met Robin van Persie die de bal voor de neus van Wesley Sneijder wegtrapte en tevens mis schoot.

,,Ik wil niet zeggen dat ik die bal er wel had ingeschoten en ik wil er ook geen enorm issue van maken, maar ik vind wel dat afspraken moeten worden nagekomen.’’
Menig voetballer zal zijn schouders ophalen en denken volgende keer beter. Zo niet Sneijder of Van Persie die het uiteindelijk beide nodig vonden om het maar met elkaar te corrensponderen via de pers. Die journalisten vonden het toch al veel te rustig rondom de selectie van de nieuwe bondscoach. Inmiddels zijn ze wel klaar met Mark van Bommel vragen: "hoe hij het nou vind om terug gehaald te zijn door nota bene zijn schoonvader!" Kortom het is de spelers natuurlijk ook wel gemakkelijk gemaakt om te reageren.Oranje-collega Rafael van der Vaart ziet het nuchter:
,,We hebben het er nog even over gehad als groep en geconcludeerd dat het beter is om afspraken na te komen. Maar eerlijk gezegd was ik niet met ergernis blijven zitten over dat moment. Ik bedoel: als Van Persie zo’n bal erin schiet, zou ik hem een kus geven. Want ook hij heeft een geweldige trap. Zo’n moment met hem en Wesley zie ik als iets wat óók bij voetbal hoort.’’
Voorlopig is het stil rondom de vrijetrappenstrijd, misschien wat laat maar Wesley gaat toch even bellen met Robin. En daarmee is waarschijnlijk de kous wel af? Fout. Morgen horen we de analyse van Bert van Marwijk hierover. Ik geloof dat er ook nog wat namen worden genoemd voor de komende kwalificatiewedstrijden.
Artikel gaat verder onder video