Oranje in actie: heldenrol voor Reijnders in CL en Lang heeft boodschap voor Europa

22 okt. 2024, 23:00
22 okt. 2024, 23:08
© IMAGO - Tijjani Reijnders en Noa Lang pakten een hoofdrol bij hun club in de Champions League

Het Nederlands elftal speelt volgende maand de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League tegen Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Vrijdag maakt bondscoach Ronald Koeman zijn voorselectie bekend voor de duels op 16 en 19 november. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die dinsdagavond in actie kwamen in de Champions League.

Noa Lang zette PSV, met ook Guus Til in de basis, verrassend op voorsprong tegen Paris Saint-Germain. Na een goede interceptie van Olivier Boscagli kreeg de international de bal van Ismael Saibari. Van afstand schoot de aanvaller vervolgens knap raak in de korte hoek. Na de openingstreffer maakte hij enkele 'praatgebaren', rende hij richting de camera en riep hij iets. Op televisie was het niet goed te horen, maar Ziggo Sport deelde een video van het moment op social media. Daarin is te horen dat Lang 'Ze weet van Noano is the baddest' roept. Dat is een zin uit een nummer dat hij binnenkort uitbrengt met rapper Ronnie Flex. De treffer van Lang was uiteindelijk niet voldoende voor die drie punten. In de tweede helft maakte Achraf Hakimi de gelijkmaker.

Artikel gaat verder onder video

Tekst gaat verder onder de video.

Tijjani Reijnders was na afloop van het duel met Club Brugge de grote held bij AC Milan. In de eerste helft werd de middenvelder van Oranje bij een 1-0 voorsprong hard op de enkel geraakt door Raphael Onyedika, die met rood van het veld werd gestuurd. Hoewel de Belgen vervolgens gelijk wisten te maken, ging de thuisploeg er door twee doelpunten van de Nederlander alsnog met de overwinning vandoor: 3-1. Voor Reijnders waren het zijn eerste Champions League-goals uit zijn carrière.

Donyell Malen kreeg Estadio Santiago Bernabéu in de eerste helft stil. De aanvaller van Borussia Dortmund opende na een halfuur spelen de score en gaf even later de assist bij de 0-2. In de tweede helft wist Real Madrid de achterstand achter ongedaan te maken: 5-2. Vorig seizoen stonden beide teams tegenover elkaar in de Champions League-finale. De Spanjaarden trokken toen ook aan het langste eind. Ian Maatsen verloor destijds die eindstrijd met de Duitsers, maar de verdediger won dinsdagavond met Aston Villa van Bologna: 2-0.

Thuis tegen Shakhtar Donetsk wist Arsenal ook te winnen: 1-0. Jurriën Timber zat bij de Londenaren nog niet bij de wedstrijdselectie, maar trainer Mikel Arteta rekent op een snelle terugkeer van de verdediger. "Hij zit er dicht tegenaan", zo zei de coach in aanloop naar de wedstrijd. Bij Juventus, dat verrassend met 0-1 verloor van VfB Stuttgart, ontbreekt Teun Koopmeiners ook nog altijd door een blessure.