Hans Kraay junior zegt Noa Lang keihard de waarheid na zege PSV

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
27 okt. 2024, 08:26
27 okt. 2024, 10:37
Noa Lang in gesprek met Hans Kraay junior van ESPN
© NOS - Noa Lang in gesprek met Hans Kraay junior van ESPN

Noa Lang baarde zaterdag wederom opzien met zijn manier van juichen na een doelpunt voor PSV. De aanvaller, die deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal, denkt dat de kritiek het gevolg is van een generatiekloof. Lang maakte in de met 6-0 zege op PEC Zwolle de 2-0 met een schuiver in de verre hoek. Vervolgens kreeg hij een PSV-shirt aangereikt, waarop rugnummer '9+1' boven zijn artiestennaam Noano stond.

Een verwijzing naar het nieuwe nummer dat Lang onlangs uitbracht met rapper Ronnie Flex. Daarin rapt Lang onder meer: 'Je bent een 9 plus 1 als m'n rugnummer'. “Nou, vertel maar even!”, opende Hans Kraay junior na de wedstrijd het interview met Lang, terwijl de beelden van zijn doelpuntenviering werden afgespeeld. “Negen plus één, net als m’n rugnummer. Je hebt mijn liedje toch wel gehoord?”, reageerde de PSV’er. Kraay junior: “Ja, ik heb je liedje wel gehoord. Even serieus… Waarom krijgen we na elke goal het circus Noa Lang?”

Noa Lang baart opzien bij PSV met tonen van shirt

“Dat past bij me”, antwoordde Lang gniffelend. Kraay junior: “En het interesseert je geen reet wat anderen ervan vinden?” Lang reageerde: “Nee, praat maar. Ik scoor wel.” Kraay junior kwam vervolgens kritisch uit de hoek: “Ik moet eerlijk zeggen: ik ben fan van jou als voetballer, maar ik hoor wel bij de mensen die zeggen: kan die verdomme niet een keer normaal juichen?” Lang reageerde: “Ja, een generatiekloof, denk ik.”

Kraay junior: “Een generatiekloof, zeg je. Maar dat interesseert je ook niks? Want ik kijk je heel serieus aan. Ik denk: als jij zo blij bent dat je weer kunt voetballen, dan kun je toch ook normaal juichen?” Lang herhaalde: “Ja, ik denk: generatiekloof”, herhaalde Lang zichzelf. “Maar verder vind ik je een topgozer.”

Lang, afgelopen dinsdag goed voor de 0-1 tegen Paris Saint-Germain in de Champions League-wedstrijd die in 1-1 eindigde, is ook weer in het vizier verschenen van bondscoach Ronald Koeman, die hem heeft opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende duels met Hongarije en Bosnië en Herzegovina.