Kraay junior heeft 'slecht nieuws': 'De komende jaren speelt hij in Oranje'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 okt. 2024, 12:28
Hans Kraay junior tijdens een uitzending van ESPN
© ESPN - Hans Kraay junior tijdens een uitzending van ESPN

Hans Kraay junior is groot fan van Denzel Dumfries en denkt dat hij de komende jaren nog niet verdwijnt bij het Nederlands elftal. De verdediger heeft met Jeremie Frimpong een geduchte concurrent, maar de analist weet zeker dat Dumfries die concurrentiestrijd ook op ten duur niet verliest.

"Ik vind hem de beste opstomer van Nederland", begint Kraay junior zijn column in Voetbal International. "Denzel wil het liefst door de linksback van de tegenstander heen en al strompelend en struikelend weet hij er dan net nog een ondeugend voorzetje uit te persen. Hij heeft iets waar mensen van houden", aldus de analist, die de verdediger 'fris en ongepolijst' noemt. Met een doelpunt redde de verdediger een punt voor Oranje in de slotfase tegen Hongarije (1-1). "En niet voor het eerst, hè. Denzel is een rechtsback met een spitsenneusje."

Artikel gaat verder onder video

Denzel Dumfries verdwijnt de komende jaren niet uit Oranje

Dumfries kreeg in het verleden vaker kritiek op zijn 'harde' voeten als hij weer 'struikelend van die wilde ballen had gegeven'. "Dat vind ik dan weer mooi. Als je ’m interviewt, geeft hij altijd iets. Denzel zou zo je buurjongen kunnen zijn. Hij is gewoon gek van voetbal, maar slaat de Gucci-tasjes en -jasjes over en mist ook nog eens 22 tattoos", vertelt Kraay junior, die toevoegt dat de 61-voudig international nooit moe is.

Lees ook: Beelden van 'boze' Denzel Dumfries zorgen voor hilariteit op televisie

Kraay junior vindt het echter niks dat Dumfries geregeld diep op de helft van de tegenstander staat. Hij vindt de verdediger namelijk 'een hele slechte rechtsbuiten'. "Hij kan zijn ei niet kwijt als er zo’n linksback in zijn nek staat te blazen. De eerste helft tegen Hongarije speelde hij veel te diep, dan heb je niet veel aan hem. Dan zijn de ruimtes veel te klein voor die harde voeten", concludeert de analist.

Lees ook: Ronald Koeman is een nóg slechtere bondscoach dan Frank de Boer bij Oranje

De afgelopen jaren stond de positie van Dumfries in het Nederlands elftal een aantal keren ter discussie. Daar snapt Kraay junior alleen helemaal niks van. "Wie hebben we allemaal wel niet gehad? Van Kenny Tete tot Hans Hateboer, van Joël Veltman tot Rick Karsdorp en nu hijgt Frimpong ’m weer in zijn nek. Maar Denzel schudt ze allemaal als vliegen van zich af", aldus de analist. Volgens hem wordt het tijd dat de verdediger onomstreden moet worden. "We mogen met zijn allen wel wat meer van Denzel en zijn harde voetjes gaan houden, want ik heb slecht nieuws voor alle rechtsbacks in Nederland: de komende jaren speelt Dumfries op die plek in het Nederlands elftal. Verder geen nieuws. De groeten allemaal, ook van Denzel", besluit hij.