Koeman komt uit bij PSV na nieuwe afmelding bij Nederlands elftal

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 okt. 2024, 15:02
08 okt. 2024, 12:44
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Guus Til is maandag toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV is de vervanger van Teun Koopmeiners, die door blessureleed niet inzetbaar is voor de komende interlands met Hongarije en Duitsland. Koopmeiners meldde zich maandag wel op de KNVB Campus in Zeist. Nader onderzoek wees uit dat de middenvelder van Juventus niet inzetbaar is.

Koopmeiners, 26 jaar, miste door een blessure het EK in Duitsland en ook was hij er vorige maand niet bij toen Oranje in de Nations League won van Bosnië en Herzegovina (5-2) en gelijkspeelde tegen Duitsland (2-2). Dat had te maken met het feit dat hij door transferperikelen niet speelde voor Atalanta, in afwachting van een mogelijke transfer naar Juventus. De middenvelder kwam de voorbije weken volop in actie voor Juventus, maar kampt nu wederom met fysiek malheur.

Artikel gaat verder onder video

Guus Til vervangt Teun Koopmeiners bij Oranje

Koopmeiners werd zondag in de rust van het competitieduel Juventus - Cagliari al gewisseld vanwege fysiek ongemak. Nader onderzoek wees maandag uit dat hij niet inzetbaar is voor de komende interlands met Hongarije (11 oktober in Boedapest) en Duitsland (14 oktober in München). Koeman kwam maandag zodoende uit bij Til, die wordt beloond voor zijn goede start aan het nieuwe seizoen. In acht Eredivisie-duels was de middenvelder goed voor drie goals en twee assists.

Lees ook: Ryan Gravenberch deelt zijn grote 'geheim': 'Het gaat ook over het leven'

De oproep voor Oranje betekent dat de 26-jarige Til voor het eerst sinds 2022 weer eens een interland voor Oranje kan spelen. De middenvelder, die onder Koeman debuteerde voor Oranje in 2018 tegen Portugal (0-3 zege), staat op vijf interlands, waarin hij één keer scoorde. Ondanks het wegvallen van Koopmeiners heeft Koeman genoeg smaken om uit te kiezen op het middenveld. Naast Til melden Ryan Gravenberch, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Quinten Timber en Mats Wieffer zich maandag wél in Zeist.

Met het oproepen van Til zorgt Koeman er op de valreep toch nog voor dat er een PSV’er in zijn selectie zit. Joey Veerman staat enkele weken aan de kant wegens blessureleed en Jerdy Schouten is er vanwege algehele vermoeidheid ook niet bij. Koeman zag eerder ook verdediger Jan Paul van Hecke van Brighton & Hove Albion afhaken.