Geïrriteerde Koeman komt met zorgelijke uitspraken over De Jong

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
19 jul. 2024, 12:02
20 jul. 2024, 10:41
© IMAGO

Ronald Koeman heeft zich na de Koeman Cup 2024 in Barcelona zorgelijk uitgelaten over de toestand van de blessure van Frenkie de Jong. De bondscoach van het Nederlands elftal liet zich na het golftoernooi tegenover de Spaanse media kritisch uit over de rol van Barcelona.

De Jong raakte in april geblesseerd aan zijn enkel tijdens de El Clasico tussen Real Madrid en Barcelona (3-2). De international van Oranje kwam hard in botsing met Federico Valverde. Koeman hoopte dat De Jong op tijd fit was voor het EK in Duitsland, maar dat bleek onhaalbaar na medische tests. Hij moest daardoor het toernooi met het Nederlands elftal missen. Het ziet er nu nog niet best uit voor de middenvelder. "Natuurlijk praat ik met hem, we kennen elkaar goed. Hij maakt zich zorgen over zijn blessure", vertelde de bondscoach in gesprek met diverse Spaanse media.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman haalt uit naar Barcelona

"Ik wens hem een voorspoedig herstel, maar op dit moment is hij nog niet speelklaar", zei Koeman tegen de Spaanse media die aanwezig waren in het Catalaanse Sant Esteve de Sesrovires. De bondscoach verwijt Barcelona dat de club te veel risico’s heeft genomen met de middenvelder. "Daar moeten wij de prijs voor betalen…"

Lees ook: FIFA maakt positie van Nederland én grootste stijgers bekend

"Ik weet een stuk meer dan jullie en hij heeft belangrijke wedstrijden gespeeld zonder volledig fit te zijn. Hij was niet wedstrijdfit en moest na slechts een paar trainingen belangrijke wedstrijden spelen, bijvoorbeeld die (in de Champions League, red.) tegen Paris Saint-Germain. Ik snap het wel, want het was niet zomaar een wedstrijd, maar voor Frenkie was het niet goed", zei Koeman tegenover Mundo Deportivo.

Lees meer over:

Ronald Koeman Frenkie de Jong