Geblesseerde Van de Ven meldt zich af voor Oranje: Koeman roept debutant op

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 sep. 2024, 19:58
02 sep. 2024, 23:09
Micky van de Ven op de training van het Nederlands elftal
© IMAGO/MeeMetOranje - Micky van de Ven op de training van het Nederlands elftal

De geblesseerde Micky van de Ven heeft zich afgemeld voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft Jan Paul van Hecke als vervanger opgeroepen. Voor de verdediger is het zijn eerste oproep voor Oranje. Eerder deze week presenteerde de bondscoach zijn selectie al voor de komende Nations League-wedstrijden.

Van de Ven trainde de afgelopen week wel mee bij Tottenham Hotspur, maar hij maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie. Volgens coach Ange Postecoglou was de verdediger niet wedstrijdfit. Zonder de international van Oranje verloor de club uit Londen zondagmiddag met 2-1 van Newcastle United. Volgens Engelse media valt de schade mee en blijft Van de Ven in Engeland om aan zijn herstel te werken.

Micky van de Ven heeft zich geblesseerd afgemeld voor Oranje

Van Hecke krijgt van Koeman de voorkeur boven onder anderen Jordan Teze en Ian Maatsen. De verdediger van Brighton & Hove Albion werd nog niet eerder opgeroepen voor het Nederlands elftal. In Nederland speelde hij voor NAC Breda en Heerenveen (op huurbasis). Sinds 2020 staat hij onder contract in Engeland. Brighton verhuurde de verdediger eerder ook aan Blackburn Rovers en sinds 2023 is hij een vaste waarde bij de club van Oranjedoelman Bart Verbruggen en middenvelder Mats Wieffer, die niet tot de definitieve selectie van de bondscoach behoort. Dit seizoen speelde Van Hecke tot dusver in alle competitiewedstrijden van zijn club.

Lees ook: Verstappen ziet voorsprong op Norris verder slinken na teleurstellende race

De Nations League begint voor het Nederlands elftal op 7 september in Eindhoven met een wedstrijd tegen Bosnië & Herzegovina. Drie dagen volgt er een duel met Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. Hongarije is het vierde land in de Nations League-groep groep. Op het EK in Duitsland werd Oranje begin juli in de halve finale uitgeschakeld door Engeland (1-2 verlies).