Fransen vallen stil door Noa Lang en trekken bijzondere vergelijkingen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 okt. 2024, 09:35
24 okt. 2024, 11:49
Oranje-international Noa Lang
© IMAGO - Oranje-international Noa Lang

Noa Lang zette PSV dinsdagavond verrassend op voorsprong in de Champions League tegen Paris Saint-Germain (1-1). In het verleden blonk de tienvoudig international van het Nederlands elftal in het shirt van Club Brugge ook al uit tegen de Franse topclub. Op social media wordt hij daarom vergeleken met grote namen uit het Braziliaanse voetbal.

Na een goede interceptie van Olivier Boscagli kreeg de Lang na ruim een halfuur de bal van Ismael Saibari. Van afstand schoot de aanvaller vervolgens knap raak in de korte hoek. Op social media laat dat de Fransen terugdenken aan de ontmoetingen met Club Brugge in het seizoen 2021/22. Lang maakte destijds in twee groepswedstrijden van de Champions League indruk. In België bleef het 1-1 en PSG won in Parijs met 4-1. Bij de enige Belgische treffer verzorgde de Nederlander de assist.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Buitenlandse media onder de indruk na droomavond: 'Het Nederlandse genie'

De Fransen krijgen bijna nachtmerries van de 25-jarige aanvaller. "Lang elke keer dat hij tegen PSG speelt", zo schrijft iemand op X, met een foto van Neymar erbij. Een ander gaat zelfs een stapje verder en suggereert dat Oranjespeler tegenover PSG verandert in de Braziliaanse Ronaldo. Statistieken van Bart Frouws tonen dat een goede wedstrijd speelde Volgens de journalist van Voetbal International was bij PSV alleen Mauro Júnior (39 keer) voor rust vaker in balbezit dan de linksbuiten (36).

Ook de Franse krant L’Équipe was onder de indruk van de Nederlander. "Lang scoorde op een manier die de herinnering aan Kylian Mbappé levendig maakte." De Oranje-international kwam vanaf links naar binnen en schoot met rechts in de korte hoek raak. Dat was de afgelopen seizoenen ook een handelsmerk van Mbappé, die tegenwoordig bij Real Madrid speelt.