FIFA maakt positie van Nederland én grootste stijgers bekend

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
18 jul. 2024, 10:54
18 jul. 2024, 10:58
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Het Nederlands elftal is ondanks de halvefinaleplek op het afgelopen EK niet gestegen op de wereldranglijst van de FIFA. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman blijft de nummer zeven. Het eerder als achtste geklasseerde Spanje stijgt dankzij de Europese titel naar de derde plek, terwijl het in de kwartfinales uitgeschakelde Portugal twee plekken zakt en de plaats onder Oranje inneemt.

Regerend wereldkampioen Argentinië blijft na het winnen van de Copa América eerste op de lijst, met nu een ruimere voorsprong op het in de halve finales van het EK uitgeschakelde Frankrijk. België zakt door de uitschakeling in de achtste finales in Duitsland drie plekken en staat nu zesde. Verliezend EK-finalist Engeland neemt de vierde plek over van Brazilië.

Artikel gaat verder onder video

Nederland blijft zevende op de FIFA-ranglijst

Colombia komt op de negende plek de top tien binnen dankzij de finaleplek op de Copa América. Het land was tot de 1-0 nederlaag al sinds maart 2022 ongeslagen. Die stijging van drie plaatsen gaat ten koste van Kroatië, dat na de uitschakeling in de groepsfase van het EK drie plaatsen zakt naar de twaalfde positie.

Bekijk hier de volledige ranking van de FIFA

Ook maakte de FIFA de grootste klimmers op de ranglijst bekend. Binnen de top vijftig zijn dat Turkije (26e, 16 plaatsen gestegen) en Venezuela (37e, 17 plaatsen gestegen). Ook Panama (35e, 8 plaatsen gestegen) en Canada (40e, 8 plaatsen gestegen) zijn een vermelding waard. Nieuw-Zeeland, de winnaar van de OFC Nations Cup, staat met een 94e plaats (13 plaatsen gestegen) na een afwezigheid van zeven jaar eindelijk weer in de top 100.

Lees meer over: