FIFA maakt nieuwe positie van Nederlands elftal én grootste stijgers bekend

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 okt. 2024, 12:36
24 okt. 2024, 12:42
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Door de recente resultaten in de Nations League is het Nederlands elftal een plek gezakt op de wereldranglijst van de FIFA. Door het gelijkspel bij Hongarije (1-1) en het verlies tegen Duitsland (1-0) staat Oranje nu achtste. Portugal heeft de zevende plek overgenomen.

In de top zeven van de wereldranglijst is niks veranderd. Regerend wereldkampioen Argentinië blijft eerste op de lijst, maar ziet Frankrijk door twee overwinningen in de Nations League wel iets dichterbij komen. Europees kampioen Spanje maakt de top drie compleet. Verliezend EK-finalist Engeland en Brazilië maken de top vijf van de FIFA-wereldranglijst compleet. Portugal wipt over Nederland heen en Oranje ziet ook Italië dichterbij komen.

Artikel gaat verder onder video

Nederlands elftal zakt positie op de FIFA-ranglijst

De Italianen nemen de negende plek over van Colombia. Door twee overwinningen in de Nations League stijgen de Duitsers twee posities. Die Mannschaft heeft de top tien in het vizier (11). In de top dertig is Uruguay de grootste verliezer. Het land zakte drie posities (14). Het Nederlands elftal speelt volgende maand de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League. 16 november wacht Hongarije en op 19 november volgt een uitduel met Bosnië en Herzegovina.

Lees ook: Zorgen om uitgevallen Oranjespeler: 'Hem lang missen zou een aderlating zijn'

De FIFA maakt ook de grootste klimmers op de ranglijst bekend. Binnen de top vijftig zijn dat Griekenland (42e, 6 plaatsen gestegen) en Peru (38e, 5 plaatsen gestegen). Ook Soedan (110e, 10 plaatsen gestegen) en de Comoren (108, 10 plaatsen gestegen) zijn een vermelding waard. Tunesië is de grootste verliezer (47e, 11 plaatsen gezakt).

Lees meer over:

Nederland