Jong Oranje-speler moet door Koeman geselecteerd worden: 'Echt voetbalgogme'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 okt. 2024, 11:35
24 okt. 2024, 15:04
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Anco Jansen vindt dat Ronald Koeman bij het Nederlands elftal niet meer om Antoni Milambo heen kan. De middenvelder blinkt de laatste weken uit bij Feyenoord en was in de Champions League al driemaal trefzeker. Tot dusver speelde Milambo twee duels voor Jong Oranje.

Woensdagavond was Milambo één van de uitblinkers bij Feyenoord in de Champions League tegen Benfica (1-3 winst). De talentvolle middenvelder scoorde tweemaal en loopt daardoor een-op-een in het miljardenbal. Eerder was hij al trefzeker in de uitwedstrijd bij Girona (2-3 winst). Volgens Anco Janssen zijn de recente prestaties genoeg om de jeugdinternational op te roepen voor het 'grote' Oranje, dat volgende maand de laatste tweegroepsduels in de Nations League speelt.

Zit Antoni Milambo bij het Nederlands elftal?

"Drie goals in de Champions League van zo'n jonge speler, dat zegt ook wat", aldus Jansen in de talkshow Voetbalpraat van ESPN. Jan Joost van Gangelen was vervolgens benieuwd of Koeman de Feyenoorder nu al bij het Nederlands elftal moet halen. "Ja, tuurlijk", reageerde de oud-speler van onder meer De Graafschap en FC Emmen direct. "Waarom niet? Het is je toekomst. Wij hebben geen middenvelder die op drie goals in de Champions League staat."

Lees ook: Zorgen om uitgevallen Oranjespeler: 'Hem lang missen zou een aderlating zijn'

Janssen stipte daarna aan dat Nederland een echt 'opleidingsland' is. "We willen toch altijd dat jonge spelers zichzelf laten zien, als ze zich laten zien moeten we dat ook belonen." Milambo maakte zijn eerste doelpunt door een panna te maken bij de ervaren verdediger Nicolás Otamendi. "Het is echt voetbalgogme. Een jongen jongen die zo'n ervaren verdediger, die wereldkampioen is geworden, even door zijn stokken speelt. Het is wel genieten hoor! Hoe hij nu speelt, met twee spelers achter hem, dat maakt Milambo ook zoveel beter", zo besloot de enthousiaste analist.

Lees meer over:

Ronald Koeman Antoni Milambo