Erik ten Hag lyrisch over Oranjespeler: ‘Dat is bijna on-Nederlands’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
13 jul. 2024, 08:41
15 jul. 2024, 11:02
Erik ten Hag, Oranje, Nederlands elfta, Xavi Simons
© IMAGO/Mee Met Oranje - Erik ten Hag lyrisch over Xavi Simons

Erik ten Hag heeft tijdens de EK-campagne van het Nederlands elftal ontzettend genoten van Xavi Simons. De trainer van Manchester United hield de verrichtingen van Oranje nauwlettend in de gaten en maakt tegenover het Algemeen Dagblad een groot compliment richting de middenvelder van Nederland. Oranje werd in de halve finale uitgeschakeld door Engeland (1-2).

Ten Hag laat weten dat hij ‘zeer te spreken’ was over het middenveld van Nederland. “Ik vond Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten echt goed. Natuurlijk miste je Frenkie de Jong, ook als het gaat om intercepties. Maar ik weet niet of je het met de middenvelders die nu ontbraken, veel beter had gedaan. Misschien dat je zonder bal net wat balans tekortkwam”, aldus de trainer.

Artikel gaat verder onder video

Wie was de beste Oranjespeler tijdens het EK?

Vervolgens steekt Ten Hag de loftrompet over Simons. “Ik heb daarin ook genoten van Simons. De drive die hij heeft, de passie waarmee hij ballen verovert en situaties herkent: top. Zijn enorme drive ook. Dat is bijna on-Nederlands”, zegt hij. “Daarin zie je volgens mij terug dat hij in het buitenland is opgeleid. Hij heeft een haast Zuid-Europese verbetenheid in zijn spel.”

Lees ook: Theo Janssen twijfelt geen seconde over wie de beste Oranjespeler op het EK was

Simons kreeg de afgelopen weken lof, maar ook kritiek. Na de verloren halve finale tegen England moest de middenvelder annex aanvaller het ontgelden in de media omdat hij de Nederlandse pers negeerde na afloop van de wedstrijd.