Duitse media lachen Oranje uit en zien verschil tussen Koeman en Nagelsmann

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
15 okt. 2024, 11:47
Teleurstelling bij Oranjespeler Donyell Malen
© IMAGO - Teleurstelling bij Oranjespeler Donyell Malen

De Duitse media zijn absoluut niet onder de indruk van het Nederlands elftal. Oranje verloor maandagavond in München in de Nations League vrij kansloos van Duitsland (1-0). De media zien één dag na de nederlaag grote verschillen tussen de bondscoach Ronald Koeman en zijn Duitse collega Julian Nagelsmann.

"De Nederlanders, die het moesten stellen zonder hun aanvoerder Virgil van Dijk, speelden ongestructureerd", zo concludeert Sport1. Volgens Die Welt kreeg Koeman het namelijk niet voor elkaar om zonder de verdediger een 'stabiel elftal' te formeren. Nagelsmann lukte dat, ondanks negen afwezigen, wel. "Het Duitse B-team slaagt voor de test tegen Nederland. Ook de verzwakte ploeg van Nagelsmann overtuigt. Duitsland speelde niet zo spectaculair als een maand geleden in de heenwedstrijd, maar Nagelsmann mag niet ontevreden zijn. Het systeem is zo stabiel dat het ook bij vijf wijzigingen niet uit elkaar valt", aldus de krant.

Artikel gaat verder onder video

Duitse media laten geen spaan heel van Oranje

Der Spiegel is verrast over de slechte wedstrijd van het Nederlands elfta. "Zeker als we de wedstrijd in Amsterdam van vorige maand in herinnering roepen. Alleen de torso van Brian Brobbey gaf de Duitse verdediging toen dagenlang nachtmerries." Volgens het dagblad is het ontbreken van de geschorste Van Dijk de reden achter de wanprestatie van Nederland. "Zonder de aanvoerder speelde Oranje zonder vertrouwen." Sky Sports noemt Nederland zonder Van Dijk 'ongestructureerd'.

Lees ook: Sneijder wil Brobbey en Zirkzee niet meer in de spits bij Oranje

Bild zag de thuisploeg dan ook geen enkele seconde in de problemen komen: "De bal lag al na honderd seconden in het net. Helaas werd het doelpunt na een VAR-check van maar liefst 178 seconden afgekeurd. De vroege euforie was snel weg, maar de manschappen van Nagelsmann gingen vrolijk verder. Duitsland was de hele wedstrijd dominant. Oranje werd pas in de slotfase echt gevaarlijk."

Lees ook: Van Basten en Gullit zien 'probleem' Oranje: 'Bij mij zit de irritatie in...'

De Frankfurter Allgemeine Zeitung strooit nog wat extra zout in de Hollandse wonden." "Duitsland werd verdedigend haast niet uitgedaagd door het Nederlands elftal". "Ze speelden met bijzonder weinig energie", aldus Per Mertesacker, die in 2014 wereldkampioen werd met Duitsland, bij de ZDF. Voor de wedstrijd werden de overleden Johan Neeskens en Duitse keeper Dieter Burdenski op fraaie wijze geëerd. "Door een Nederlandse bril bezien, waren dat meteen de enige memorabele momenten van de avond", concludeert Het Parool.