Duidelijkheid over toekomst Koeman bij Oranje na drie duels zonder zege

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
15 okt. 2024, 12:16
15 okt. 2024, 12:24
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman hoeft volgens Jeroen Stekelenburg niet te vrezen voor zijn baan bij het Nederlands elftal. De bondscoach wist de afgelopen drie interlands niet te winnen met Oranje, maar vertrek is niet aan de orde. Nederland verloor maandagavond op pijnlijke wijze van Duitsland in de Nations League (1-0).

In de NOS Voetbalpodcast bespreekt Stekelenburg met commentatoren Jeroen Grueter, Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff de positie van Koeman. Stekelenburg geeft toe dat hij twijfelt of de spelersgroep van het Nederlands elftal momenteel een type trainer als Koeman nodig heeft. "Over Koeman wordt vaak gezegd dat hij veel uit een spelersgroep kan knijpen. Hij kan veel dingen herstellen en veranderen, maar ik denk dat deze groep heel erg gebaat is bij een 'procestrainer'. Het is een jonge groep en dit is het moment om er dingen in te slijpen."

Artikel gaat verder onder video

Positie van Ronald Koeman staat niet ter discussie

Stekelenburg weet echter dat Koeman absoluut niet hoeft te vrezen voor zijn baan. Volgens de 'Oranjewatcher' staat de bondscoach er erg goed op bij de KNVB. "De feiten zijn wat ze zijn: Koeman is bondscoach van het Nederlands elftal en blijft dat voorlopig. Hij zit heel stevig in het zadel", weet de journalist. "Hij behoort ook tot de betere coaches van Nederland en er is niemand vrij die het beter zou kunnen doen. Het is een interessante, maar vrij nutteloze discussie." De laatste tijden werden er meerdere trainers genoemd als mogelijke opvolger van Koeman.

Lees ook: Duitse media lachen Oranje uit en zien verschil tussen Koeman en Nagelsmann

Doordat Nederland de laatste drie wedstrijden niet won in de Nations League is plaatsing voor de kwartfinales van het internationale toernooi nog allerminst zeker. Oranje staat momenteel samen met Hongarije op de tweede plek met vijf punten. Nederland heeft echter wel een beter doelsaldo. Volgende maand speelt het Nederlands elftal tegen de Hongaren en Bosnië en Herzegovina de laatste twee groepswedstrijden. Koeman heeft een contract tot na het WK van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Lees ook: Van Basten en Gullit zien 'probleem' Oranje: 'Bij mij zit de irritatie in...'

Lees meer over:

Nederland Ronald Koeman