Domper voor Oranje: verdediger mist kwartfinale tegen Turkije door ziekte

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
05 jul. 2024, 12:04
05 jul. 2024, 12:25
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ian Maatsen zit niet bij de selectie van het Nederlands elftal voor de kwartfinale tegen Turkije op het EK. De linksback is ziek en reist niet met de selectie van bondscoach Ronald Koeman mee naar Berlijn, zo meldt het Algemeen Dagblad. Nederland en Turkije spelen zaterdag in het Olympiastadion om een toegangsbewijs voor de halve finales van het toernooi. Daarin is Engeland of Zwitserland de tegenstander.

Maatsen zat aanvankelijk niet in de definitieve selectie van Koeman voor het EK, maar door divers blessureleed werd de linksback uiteindelijk alsnog opgedragen om naar Duitsland te komen. Dat heeft echter tot dusver nog niet tot speeltijd geleid. Maatsen is een van de vijf veldspelers bij Oranje die nog geen minuut speelde dit toernooi, naast Brian Brobbey, Joshua Zirkzee, Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch. Het zou ook meteen zijn debuut zijn.

Artikel gaat verder onder video

Ian Maatsen mist clash tussen Nederland en Turkije op EK

Koeman kiest in de defensie steevast voor Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Hij geeft hooguit speeltijd aan Lutsharel Geertruida en Micky van de Ven in defensief opzicht en liet Daley Blind in de achtste finales tegen Roemenië zijn eerste minuten maken. Jeremie Frimpong wordt meer voor offensievere doeleinden gebruikt.

Lees ook: Turkije-revelatie speelde 52 keer voor Oranje: 'Hij had niet misstaan’

Turkije moet het tegen het Nederlands elftal zonder Orkun Kökçü en Ismail Yüksek stellen. Beide middenvelders kregen in de achtste finale tegen Oostenrijk (1-2) een gele kaart en zijn geschorst. Arda Güler, Kenan Yildiz, Ugurcan Çakir, Zeki Çelik, Mert Günok, Mert Müldür, Salih Özcan en Kaan Ayhan stonde eveneens op scherp, maar ontsnapten aan een schorsing.

Lees ook: Derksen pleit voor rigoureuze verandering bij Oranje tegen Turkije

Oranje traint vrijdag vanaf 12.00 uur nog in Wolfsburg. Later op de middag zal per trein worden afgereisd naar Berlijn. Vrijdagavond vanaf 19.45 uur heeft daar ook nog de traditionele persconferentie plaats. Koeman en Dumfries zullen de media te woord staan.

Wie komt een ronde verder, Nederland of Turkije?

89.5%

10.5%

6441 stemmen

Lees meer over:

Oranje Ian Maatsen