Dit zijn de beste Nederlandse spelers in de nieuwe EA Sports FC 25

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
25 sep. 2024, 10:50
25 sep. 2024, 11:19
FC 25, FIFA 25, EA Sports, hoogste rating FC 25, beste speler FC 25, Oranje, Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries
© EA Sports - Welke Nederlander heeft de hoogste rating in FC 25?

De nieuwe FC 25 van EA Sports (voorheen FIFA) komt vrijdag officieel toch. Toch zijn alle ratings van de spelers in de voetbalgame al bekend zijn. Mee Met Oranje zet op een rij welke internationals van het Nederlands elftal de hoogste beoordeling hebben gekregen.

Er zit slechts één international bij de 25 beste spelers in EA FC 25 (speciale kaarten uitgesloten). Virgil van Dijk heeft een rating van 89 gekregen en heeft daarmee een hoger cijfer dan bijvoorbeeld Lionel Messi en Phil Foden (beiden 88). Samen met Frenkie de Jong (87) is de aanvoerder van Oranje de enige Nederlander die een rating hoger dan 85 heeft. De twee sterkhouders van het Nederlands elftal behouden daarmee hun rating van vorig jaar.

Artikel gaat verder onder video

Wie is de beste Nederlander in FC 25?

Nathan Aké staat op een gedeelde derde plek. Hij speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol bij Manchester City en stijgt naar een rating van 84. Hij is niet de enige verdediger van Oranje die hoog scoort, want ook Matthijs de Ligt en Jeremie Frimpong hebben een rating van 84 gekregen. Ook verdedigers Stefan de Vrij (83), Denzel Dumfries, Sven Botman, Micky van de Ven (allen 82) krijgen een rating boven de 80. Lutsharel Geertruida en Jurriën Timber (beiden 79), Jan Paul van Hecke (76) en Jorrel Hato (73) worden iets lager beoordeeld, maar hebben een hoog potentieel.

Lees ook: Dit is de vrouw van Ronald Koeman, op wie hij vreemd is gegaan

Op het middenveld krijgt Teun Koopmeiners een rating van 83. Tijjani Reijnders wordt iets lager ingeschat: 82. PSV-duo Jerdy Schouten en Joey Veerman scoort met 81 net boven de 80 van Mats Wieffer. Ondanks zijn goede seizoensstart moet Ryan Gravenberch het doen met een rating van 78. Dat is iets lager dan Quinten Timber, die hetzelfde cijfer als zijn broer krijgt (79). Datzelfde cijfer krijgt Steven Berghuis. De doelmannen van Oranje worden wat minder hoog beoordeeld door de makers van het spel. Eerste keeper Bart Verbruggen krijgt een 76 rating, terwijl Mark Flekken (79) hoger wordt ingeschat. Ook Marco Bizot krijgt een 79 rating en ook Justin Bijlow en Jasper Cillessen (beiden 78) scoren hoger dan Verbruggen.

Lees ook: Oranje Leeuwinnen hebben primeur en spelen bijzondere oefeninterland

Cody Gakpo, Donyell Malen en Xavi Simons zijn de beste aanvallers van Oranje op FC 25: 83. Op de spitspositie scoren Brian Brobbey en Joshua Zirkzee (beiden 79) nipt beter dan Wout Weghorst (77). Luuk de Jong, die niet meer voor het Nederlands elftal uitkomt, krijgt met 81 de hoogste rating als spits. Ook Daley Blind, die is gestopt als international, scoort met 80 nog steeds opvallend hoog. Datzelfde geldt voor Steven Bergwijn, die door Ronald Koeman is afgeserveerd. Hij heeft een rating van 79 in het spel.

Jill Roord is de beste Oranje Leeuwin in FC 25 (86 rated). Ze scoort nipt hoger dan Vivianne Miedema (85) en Dominique Jansssen (84). Lineth Beerensteyn, Damaris Egurrola en Lieke Martens van Leer (allen 83) maken de top vijf compleet. Ook Sherida Spitse heeft een 83 rating. Daniëlle van de Donk (82) is de enige andere Nederlandse speelster die een cijfer boven de 80 krijgt.