Dit is de vriendin van Wout Weghorst, die hem eerst enkele maanden negeerde

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 aug. 2024, 09:30
30 aug. 2024, 09:30
Hoe heet de vriendin van Wout Weghorst, Wout Weghorst, Nikki van Esch, de vriendin van Wout Weghorst, Oranje, Nations League, Heeft Wout Weghorst een vriendin?
© Instagram Wout Weghorst / Nikki van Esch - Wout Weghorst kent Nikki van Esch al sinds de middelbare school

Wout Weghorst is al dertien jaar samen met Nikki van Esch. Op de middelbare school leerde de spits van Ajax en het Nederlands elftal zijn vriendin kennen en in het laatste jaar zoenden ze voor de eerste keer. Inmiddels hebben ze drie kinderen samen: Juul, Lucie Mary Jo, en Daantje Suze Mary.

De liefde tussen het koppel was niet meteen wederzijds. Tegenover Helden Magazine onthulde Weghorst al eens dat Van Esch hem in de eerste periode negeerde. Uiteindelijk sloeg de vonk tóch over. "We zijn high school lovers dus, wat misschien anders is dan je van profvoetballers en hun voetbalvrouwen verwacht", zei Van Esch al eens tegenover Linda.

Wie is de vriendin van Wout Weghorst?

In 2018 kreeg het stel hun eerste dochter: Juul. "Wout en ik wilden graag redelijk vroeg kinderen. Snel nadat we besloten ervoor te gaan, voelde ik dat ik zwanger was. Ik kan niet uitleggen waarom. De eerste zwangerschapstest was echter negatief. Toen ik het een week later nog eens testte, bleek ik gelijk te hebben en daar waren we superblij mee", verklapte Van Esch aan Linda. Daarna volgden Lucie Mary Jo (2020) en Daantje Suze Mary (2022).

Lees ook: Dit is de vriend van Femke Bol, die ook op hoog niveau sport

Van Esch blijft het liefste op de achtergrond. Ze werkt bijna nooit mee aan interviews, houdt haar socialmediaprofielen allemaal privé en ook Weghorst post weinig over haar. Wel werkte Van Esch eens mee aan een documentaire van ESPN over haar vriend. In Linda vertelde ze ook dat ze in 2016, toen de spits bij AZ ging voetballen, haar baan heeft opgezegd om met hem mee te gaan. Daarvoor was ze werkzaam bij leverancier van bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in Twente.

Tekst gaat verder onder de foto.

Tijdens het Europees kampioenschap kreeg Van Esch opeens nationale aandacht toen Weghorst in de openingswedstrijd tegen Polen vlak voor tijd de winnende treffer voor Oranje maakte. Voor de spits, die in de tweede helft als invaller binnen de lijnen kwam, was die goal geen verrassing. Hij had het doelpunt namelijk al aangekondigd aan zijn vriendin. "Ik kan je de appjes laten zien. Ik zei vanochtend tegen m’n vriendin: gelijke stand, 0-0 of 1-1, en twintig minuten voor tijd kom ik erin. Nou, het was iets later. Maar je voelt het en je visualiseert het voor jezelf. Dat ik het mag doen voor mezelf is geweldig", reageerde Weghorst na het duel tegenover de NOS.

Lees meer over:

Wout Weghorst Netherlands