Dit is de vrouw van Frenkie de Jong, waarmee hij een korte 'relatiepauze' had

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 aug. 2024, 11:04
21 aug. 2024, 17:39
Hoe heet de vriendin van Frenkie de Jong?, Hoe heet de vrouw van Frenkie de Jong, Frenkie de Jong, Mikky Kiemeney, de vrouw van Frenkie de Jong, Oranje, Nations League, Heeft Frenkie de Jong een vrien
© Instagram Mikky Kiemeney - Frenkie de Jong kent Mikky Kiemeney al sinds de middelbare school

Frenkie de Jong is al sinds zijn middelbareschooltijd samen met Mikky Kiemeney. Vlak voor het Europees kampioenschap in Duitsland stapte de middenvelder van het Nederlands elftal in het huwelijksbootje met zijn vriendin. Samen kregen ze in 2023 hun eerste kind: zoontje Miles.

De Jong en Kiemeney zaten op het Koning Willem II College in Tilburg. Desondanks hadden ze elkaar nog nooit écht gezien. "Hij was altijd best wel klein en hij viel me nooit echt op. Hij is ook een jaar ouder dan ik, dus we zaten ook niet in hetzelfde jaar. Op een moment waren er nieuwe teamfoto’s uit en toen had ik iets gezegd van ‘Zit hij ook bij ons op school? Dat is wel een leuke jongen’", verklapte Kiemeney al eens aan FHM. Ze had echter niet door dat er een vriend van De Jong naast haar stond, die het meteen doorvertelde. "Diezelfde avond kreeg ik een berichtje op Facebook of hij m’n nummer mocht. De eerstvolgende keren dat we elkaar tegenkwamen op school was super ongemakkelijk, haha."

Artikel gaat verder onder video

Wie is de vrouw van Frenkie de Jong?

Via WhatsApp leerden de toen vijftienjarigen elkaar kennen en al snel volgde hun eerste date. "We gingen een beetje tv kijken bij hem thuis geloof ik en daarna zijn we uit eten gegaan bij Happy Italy, dus dat was ook heel romantisch, haha. M’n hockeyteam kreeg daar ook lucht van natuurlijk. Die moesten heel hard lachen en zeiden ‘Heet ‘ie nu echt Frenkie?’. Ik werd uitgelachen omdat hij Frenkie heet", aldus Kiemeney, die geboren is op 17 april 1998 in Hilvarenbeek

Lees ook: Dit is de vrouw van Matthijs de Ligt, die de 'nieuwe Sylvie Meis' wordt genoemd

In die tijd hockeyde Kiemeney zelf op hoog niveau bij HC Den Bosch. Daar stopte ze uiteindelijk mee voor de voetbalcarrière van (toen nog) haar vriend. Inmiddels wonen ze enkele jaren samen in Barcelona, waar De Jong speelt. "Ik werd in het diepe gegooid", vertelde ze tegen Glamour over de stap naar de Spaanse stad. "Ik was ineens in een onbekende stad zonder vrienden of familie, en Frenkie's leven begon direct. Ik moest mijn leven daar gaan opstarten, maar had geen idee waar ik moest beginnen. Ik voelde me zó alleen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Kiemeney kreeg door alle stress last van lichamelijke klachten en ging naar een chiropractor die haar hielp. In het begin van de relatie met De Jong had ze ook al eens een mindere tijd. Na drie jaar nam het koppel een pauze van zes maanden. "We moesten even ontdekken wat we zo leuk aan elkaar vonden. En dat deden we. Daarna is onze band alleen maar sterker geworden. Het voelde alsof we echt voor elkaar hadden gekozen, en niet per ongeluk van jongs af aan in een relatie waren beland", aldus Kiemeney tegenover Glamour.

Uiteindelijk kwam alles dus goed en inmiddels woont het gezin met hond Jagger en zoontje Miles. Hij werd geboren op 21 november 2023 en zijn ouders namen hem in februari voor het eerst mee naar een wedstrijd van zijn vader. Barcelona won met 4-0 van Getafe en De Jong scoorde. "Mijn geluksbrenger", schreef de middenvelder toen bij een foto op social media. Kiemeney is tegenwoordig zelf ook bekend. Ze heeft bijna twee miljoen volgers op Instagram en een eigen kledinglijn opgezet: MIKKY KI. Bovendien ging in 2022 haar (toen nog) vriend op één knie in het Amerikaanse Utah. In het geheim zijn de twee eerder dit jaar getrouwd.

Artikel gaat verder onder video

Lees meer over:

Frenkie de Jong Netherlands