Dit is de vrouw van Ronald Koeman, op wie hij vreemd is gegaan

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 sep. 2024, 13:23
Hoe heet de vrouw van Ronald Koeman, Ronald Koeman, Bartina Koeman, de vrouw van Ronald Koeman, Oranje, bondscoach
© IMAGO - Bartina en Ronald Koeman op archiefbeeld

Ronald Koeman is al sinds 1989 getrouwd met Bartina Koeman. Het stel heeft samen drie kinderen: Ronald junior, Debbie en Tim. Met de vrouw van de bondscoach van het Nederlands gaat het de laatste tijd wat minder. Eerder dit jaar maakte ze bekend dat ze opnieuw is getroffen door borstkanker.

Het was geen liefde op het eerste gezicht tussen het echtpaar. "Het is gegroeid. Meestal zijn dat de beste liefdes! We zijn al 38 jaar samen. En we hebben het nog steeds zo leuk. Daar ben ik blij mee en dankbaar voor", vertelde Bartina al eens in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Inmiddels is ze erg blij met haar partner. "Ronald heeft weinig pretenties. Hij is makkelijk voor mij. Voor zichzelf is hij wel heel moeilijk, hij stelt hoge eisen aan zichzelf. Maar verder vindt hij veel goed en is hij erg lief voor me."

Wie is de vrouw van Ronald Koeman?

De relatie kende echter ook enkele dieptepunten. "Op een gegeven moment kwam ik iemand tegen en die vond ik zo leuk! Misschien kwam het ook omdat ik te weinig aandacht van Ronald kreeg op dat moment, dat ik daar wat meer op inging. Maar dat is ook weer vergeven en ligt achter ons", biechtte Bartina eerder op. Ook Ronald heeft weleens een slippertje begaan. "Ronald heeft een hoop verleidingen moeten weerstaan en heeft misschien weleens een avontuurtje gehad. We hebben veel gepraat, we zijn heel open. Niet dat we een open relatie hebben, dat is het zeker niet."

Lees ook: Dit is de vriendin van Jan Paul van Hecke, met wie hij sinds kort verloofd is

Bartina Boddeveld werd op 30 januari 1961 geboren en ontmoette Ronald in de jaren tachtig. Destijds werkte ze in de schoenenwinkel van haar vader en de bondscoach speelde toen bij FC Groningen. In 2013 richtte Bartina Skins Cosmetics Oosterbeek op en tegenwoordig heeft zoon Tim de dagelijkse leiding overgenomen. Bovendien is dochter Debbie werkzaam in de zaak. "Ik ben de creabea van ons drieën. Ik help met de inrichting, de etalages, de bloemen, dat vind ik heerlijk om te doen", zei de oprichtster eens tegen Libelle.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het in Barcelona woonachtige echtpaar strijdt nu samen tegen de kanker van Bartina. In 2010 kreeg ze voor het eerst borstkanker en in 2018 kwam de ziekte terug. Na een operatie, chemotherapie en bestralingen ging de ziekte destijds weg, maar in 2023 zagen artsen na een scan dat de kanker weer actief was. "Mijn fantastische arts in het AVL (Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, red.) heeft me gezegd: ’Er zijn wel vier, vijf planken met medicijnen. Je kunt hier oud mee worden.’ Dat geeft mij een fijn, positief gevoel. Ik maak me daar geen zorgen over. Als je reuma hebt, moet je ook je hele leven reumamedicijnen nemen", zo vertelde ze eerder dit jaar tegenover De Telegraaf.

Lees meer over:

Ronald Koeman