Dit is de vrouw van Matthijs de Ligt, die de 'nieuwe Sylvie Meis' wordt genoemd

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
19 aug. 2024, 18:25
21 aug. 2024, 17:41
Hoe heet de vriendin van Matthijs de Ligt?, Hoe heet de vrouw van Matthijs de Ligt, Matthijs de Ligt, Annekee Molenaar, de vrouw van Matthijs de Ligt, Oranje, Nations League, Heeft Matthijs de Ligt ee
© Instagram Annekee Molenaar - Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar trouwden vlak voor het EK

Matthijs de Ligt trouwde vlak voor het Europees kampioenschap in Duitsland met Annekee Molenaar. De verdediger van het Nederlands elftal is inmiddels al zes jaar samen met zijn vrouw. Het stel woont in Engeland, waar de international voor Manchester United speelt.

In 2023 vroeg De Ligt zijn (toen nog) vriendin ten huwelijk op een strand in Griekenland. Voor het Europees kampioenschap stapten ze in het huwelijksbootje. "Met het EK in Duitsland deze zomer leek het onmogelijk om een grote bruiloft te plannen. Maar we wilden het eindelijk officieel maken en vrouw en man worden. Daarom hebben we het eerst in kleine kring gevierd", zei Molenaar daarover tegen Vogue Germany.

Artikel gaat verder onder video

Wie is de vrouw van Matthijs de Ligt?

Voor Molenaar was het een prachtige dag. "Iedereen voelde zich goed. En ik was helemaal niet nerveus." Na het EK hebben de kersverse man en vrouw nog een groot feest in Toscane gegeven. "We hebben drie jaar samen in Italië gewoond en hebben daar een fantastische tijd gehad, dus het voelt goed voor ons om voor deze locatie te kiezen."

Lees ook: Dit is de vrouw van Virgil van Dijk en de moeder van zijn kinderen

De bruiloft stond niet meteen in de sterren geschreven. Nadat De Ligt enkele jaren geleden een foto van Molenaar zag, ging hij haar volgen op Instagram. Het model volgde haar vervolgens terug, zo onthulde ze eens in Vogue. Ze gingen eerst een beetje flirten via Instagram en WhatsApp en planden vervolgens een date. De verdediger was meteen in de wolken, maar zijn vrouw niet. "Die eerste date was leuk, maar ik wist niet of er meer in zat dan vriendschap. We konden heel goed met elkaar praten, maar daar bleef het bij."

Tekst gaat verder onder de foto.

Uiteindelijk sloeg de vonk toch over, maar de beginfase van de relatie was 'heftig', zei Molenaar eens in een gesprek met het blad Life After Football. "Omdat Matthijs zelf niet veel deelt via social media, dachten zijn volgers nog dat hij in zijn vorige relatie zat. Onze foto samen kwam voor hen dus vrij onverwachts. Er stonden comments onder als 'op het moment dat hij een prijs wint, ruilt hij z’n vriendin in'. Na twee weken hield het gelukkig op." Inmiddels is het stel al lang samen en wonen ze met drie honden. Luna en Bella, twee zusjes die ze in Italië hebben geadopteerd, en Leo, hij was een bruiloftscadeau.

Molenaar is geboren in Zaandam en is de dochter van Keje Molenaar, voormalig profvoetballer van onder meer Ajax en Feyenoord. Bovendien droeg hij tweemaal het shirt van het Nederlands elftal. Zijn dochter werd op zeventienjarige leeftijd fulltime model en ging later de opleiding Rechten volgen bij de Universiteit van Amsterdam. Ze hoefde alleen voor tentamens naar en kon daardoor doorgaan met haar modellenwerk.

Artikel gaat verder onder video

Tekst gaat verder onder de foto.

De Telegraaf schreef al eens dat Molenaar ‘hard op weg leek te zijn om bij onze oosterburen de plek van Sylvie (Meis, red.) in te nemen’. In Bild wordt er ook lovend over haar gesproken. "Het dagblad prijst Annekee niet alleen om haar looks, maar ook vanwege de hersencapaciteit van de voormalig rechtenstudente. Inmiddels timmert zij vooral aan de weg als model en sierde zij al eens de cover van Vogue." De mooiste complimenten komen van De Ligt zelf in Vogue. "Het is dankzij haar dat we zo'n goed en fijn leven hebben. Zij regelt alles, echt alles."

Lees meer over:

Matthijs De Ligt Netherlands