15 jeugdinterlands ná debuut in Oranje in 2021: ‘Ik ben nog superjong’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 okt. 2024, 18:48
08 okt. 2024, 18:56
De spelers van Jong Oranje vieren een doelpunt.
© IMAGO - De spelers van Jong Oranje vieren een doelpunt.

Devyne Rensch hoopt in de toekomst weer voor het Nederlands elftal uit te komen. De nog maar 21-jarige rechtsback van Ajax maakte in september 2021 onder leiding van Louis van Gaal zijn debuut voor Oranje, drie maanden na zijn eerste interland voor Jong Oranje. Rensch zat onder Van Gaal nog viermaal op de bank bij Oranje, maar heeft de laatste twee jaar geen oproep meer ontvangen. Hij is wél belangrijk voor Jong Oranje.

Na zijn debuut in het grote Oranje speelde Rensch nog vijftien maal voor het hoogste jeugdelftal van Nederland. Denkt hij nog vaak aan het Nederlands elftal? “Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant niet”, vertelt de aanvoerder in gesprek met Voetbalzone. “Uiteindelijk voetbal je natuurlijk wel voor het grote Oranje, maar ik ben nog superjong.” Hij voelt zich daarnaast op zijn plek bij Jong Oranje. “Ik ben hier een ervaren speler. Ik probeer het team in alles mee te nemen en voor iedereen klaar te staan.”

Artikel gaat verder onder video

Devyne Rensch denkt nog altijd aan Nederlands elftal

“Het is aan mij de taak om met mijn ervaring mijn medespelers naar een hoger niveau te brengen.” De selectie van Reiziger plaatste zich eerder dit jaar voor het EK Onder-21 in Slowakije. De kwalificatiereeks speelt volgende week maandag het tiende en laatste kwalificatieduel met Jong Zweden in Nijmegen. Elk van de eerste negen duels werd gewonnen.

Lees ook: Brobbey lacht om kritiek Van Basten: 'Hij blijft maar over me praten'

Jong Oranje oefent donderdagavond eerst in Almelo tegen Jong Mexico. Rensch weet dat sommige spelers al veel hebben gespeeld, maar hij hoopt dat de focus niet verloren gaat. “We hebben een grote groep, met veel spelers die een lastige periode hebben gehad. Veel wedstrijden, soms wel drie in een week. Daardoor is het logisch dat een aantal spelers wat vermoeid zijn.”

“Maar we zijn hier ook om richting ons doel te werken. Daar gaan we mee verder. We zijn hier om twee keer te winnen, vooral de wedstrijd tegen Zweden is daarin belangrijk. Daar gaan we voor.” Rensch denkt zodoende voorlopig niet te veel aan het grote Oranje. “Natuurlijk gaat het goed, maar er zijn nog wel punten waarin ik me wil verbeteren, wat beter moet. Ik zit lekker in mijn vel, voel me goed en ben fit.”

Lees ook: Tafel van Rondo in shock: Theo Janssen om bizarre reden jaar lang geschorst

“Ik laat zien dat ik goed bezig ben en het is aan mij om dit door te trekken. Hopelijk ben ik er dan vanzelf weer bij.” Rensch speelde tot dusver liefst 142 officiële wedstrijden voor Ajax. Ook onder trainer Francesco Farioli is hij een vaste waarde in de Amsterdamse hoofdmacht.