De Ligt en Zirkzee ontsnappen met United, Ajaxspeler krijgt steun in de rug

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
03 okt. 2024, 22:58
03 okt. 2024, 23:09
Een overzicht van de Oranjespelers die donderdag in de Europa League in actie kwamen.
© IMAGO/Mee Met Oranje - Een overzicht van de Oranjespelers die donderdag in de Europa League in actie kwamen.

Het Nederlands elftal speelt deze maand in de Nations League tegen Hongarije en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman maakte vorige maand de voorselectie van Oranje bekend. Vrijdagmiddag na het middaguur wordt de definitieve selectie bekend. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die donderdag in actie kwamen in de Europa League. In deze eerdere artikelen kun je teruglezen wat de Oranjespelers dinsdagavond en woensdagavond deden in de Champions League.

De ontmoeting tussen Slavia Praag en Ajax eindigde in 1-1. Jorrel Hato en Brian Brobbey verschenen aan het startsignaal. Laatstgenoemde werd na nog geen uur spelen gewisseld. Brobbey kreeg in Praag tweede goede kansen, maar de spits kon niet tot scoren komen. Francesco Farioli behoudt het vertrouwen in Brobbey. “Kansen missen hoort bij het voetbal. Hij is onze spits en speelt niet voor niets in het nationale elftal.”

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Arne Slot schrijft geschiedenis als manager van Liverpool

“De goals komen vanzelf. Het is belangrijk dat hij hard blijft werken en zo goed blijft spelen als vanavond”, benadrukte de oefenmeester van Ajax. Wout Weghorst ontbrak wegens fysieke klachten op Tsjechische bodem, nadat hij eerder al verstek moest laten gaan in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-2 winst). Het is maar de vraag of bondscoach Ronald Koeman de aanvaller gaat oproepen voor de komende interlands.

Tottenham Hotspur won met 1-2 bij Ferencváros, maar Micky van de Ven kwam niet in actie. De verdediger, die uitblonk in de 0-3 zege op Manchester United in de Premier League, kreeg rust van manager Ange Postecoglou en bleef negentig minuten op de bank. Manchester United gaf een 0-2 voorsprong tegen FC Porto weg en leek met 3-2 onderuit te gaan. De 3-3 van Harry Maguire in de extra tijd voorkwam een nederlaag. Matthijs de Ligt startte in de basis, terwijl Joshua Zirkzee ruim twintig minuten voor tijd binnen de lijnen kwam voor Rasmus Höjlund.

Lees ook: Van der Gijp heeft medelijden met Oranjespeler: 'Hij raakt geen knikker!'

Oranje kan deze maand tegen Hongarije en Duitsland een flinke stap zetten richting de kwartfinales van de Nations League, die in maart 2025 op het programma staan. De selectie van Koeman staat met vier punten uit twee wedstrijden tweede in Groep 3 in Divisie A en de nummer één en twee gaan door naar de laatste acht. De laatste twee groepswedstrijden van Oranje staan in november op het programma.